Vytisknout
Zobrazení: 26740
 REDAKCE  Co zajímavého vyšlo na stránkách portálu fotbalových trenérů www.trenink.com před Velikonocemi? Po trenérech Koubkovi a Pivarníkovi byl odvolán o exreprezentační trenér Bílek v Jihlavě, kterého nahradil Jinoch.
 
Týden jsme zahájili cvičením pro hrotové útočníky, pokračovali cvičením pro rozcvičení, které obsahovalo pět grafických variant. Ve čtvrtek vyšel exkluzivní rozhovor s Václavem Mrázkem o fungování regionálních žákovských akademií.
 
Zakončení z pozice hrotového útočníka
Cílem cvičení je kombinace na jeden, dva doteky ve středu hrací plochy, která předchází individuálnímu zakončení hrotového útočníka. Hrotový útočník útočnou akci zakončuje z prostoru pokutového území, odkud statisticky padá nejvíce branek. 
 
Vedle vlastního zakončení je velmi důležité přijmutí míče útočníka, který ho dostává po přípravné kombinaci.
 
 
Uvolnění se do prostoru při rozcvičení
Cílem cvičení je příprava hráčů na zátěž v tréninkové jednotce pomocí uvolnění hráčů do prostoru, zapojení těchto hráčů do kombinace, naražení míče a přenesení hry na druhou stranou herního prostoru. 
 
Hráči mají omezený počet doteků, během kombinace se hráči soustředí na načasování přihrávek a výběr místa před přijmutím přihrávky.
 
 
Václav Mrázek: Šok pro nás bylo, jakou životosprávu má dnešní mládež!
Václav Mrázek v rozhovoru hovořil o dosavadních zkušenostech z rok a půl dlouhého provozu, komu jsou akademie určeny, kolik stojí provoz akademie, jak mimo jiné funguje spolupráce s rodiči a regionálními fotbalovými trenéry.
 
Seriál: Paralelní střelba s kombinací mezi panáky
Cvičení ve kterém zakončení probíhá nikoliv z čelního, ale většinou z bočního postavení k brance, je vhodné zařadit do hlavní části tréninku, zvládnou ho hráči žákovské a dorostenecké věkové kategorie.