Vytisknout
Zobrazení: 22959

Co přinesla polovina května na stránkách portálu fotbalových trenérů www.trenink.com? Přestože ligové jaro Zlínu nevyšlo, tak ve finále poháru potvrdil roli favorita a nejtěsnějším rozdílem porazil druholigovou Opavu, která svou spanilou cestu nedotáhla do konce. Zlín tak bude držet palce Manchesteru United. Pokud uspěje, tak Zlín půjde rovnou do základní skupiny Evropské ligy.

Týden jsme zahájili cvičením na nácvik finální přihrávky uvnitř pokutového území, v úterý jsme se zaměřili na individuální zakončení a řešení situace 2:1 a v pátek patřil nácviku řešení a především zakončení rychlého protiútoku.


Finální přihrávka v pokutovém území

Cílem cvičení je nácvik navedení míče do pokutového území soupeře a příčné finální přihrávky na spoluhráče, který několikrát změní směr běhu, aby oklamal bránící hráče. Koncový útočník zakončuje akci prvním dotykem, po předchozím klamavém pohybu a se uvolnění od obránce.

Cvičení je určeno především pro útočníky a ofenzivní záložníky.

 

Zakonči a braň situaci 2:1

Cílem cvičení je nácvik zakončení po předchozím delším vedení míče od bránícího hráče a řešení situace dva na jednoho (2:1), kde role bránícího hráče je přisouzena  hráči který první zakončuje. Útočící hráči řeší, pod tlakem časového limitu, přečíslení dva na jednoho v prostoru před a uvnitř pokutového území. 

Cvičení je pro obránce motivující tím, že před bráněním situace 2:1 zakončují svou vlastní individuální akci.

 

Rychlé zakončení 2:2

Cílem cvičení je naučit hráče rychlé, přímočaré řešení situace 2:2 v prostoru pokutového území, které následuje po pohybu hráčů (obránců, útočníků) od branky a následné přízemní průnikové přihrávce do strany na útočící hráče. Zakončení probíhá s omezeným počtem doteků, navíc pod časovým tlakem.  

Cvičení simuluje reálnou zápasovou situaci, kdy hráči po rychlém protiútoku útočí do nezformované obrany soupeře.


TIP REDAKCE