Vytisknout
Zobrazení: 22586

Co přinesl poslední květnový týden na stránkách portálu fotbalových trenérů www.trenink.com? Manchester United porazil ve finále Evropské ligy holandský Ajax Amsterdam a zajistil tak účast v základní skupině pro Zlín. Spartu velmi pravděpodobně povedené do nové sezóny ital Andrea Stramaccioni.

V pondělí jsem pokračovali třetím dílem seriálu cvičení pro rozcvičení, kde šlo především o hru prvním dotykem, další cvičení přineslo šest variant zakončení po postupném útoku a ve čtvrtek jsme přinesli ukázku z tréninku FC Zlín. 


Z jedničky při rozcvičení (3.část)

Cílem cvičení je nácvik přenesení hry dlouhou přihrávkou a poté sledu několika po sobě jdoucích přihrávek na krátkou vzdálenost a naražení na malém prostoru. Kombinace čtveřice hráčů probíhá ideálně na jeden dotek. Proudová metoda cvičení zajistí, že všichni hráči se vystřídají na všech pozicích.

 

Seriál: Individuální střelba po 2 zpětných narážečkách

Všechna cvičení jsou určena, po úpravě velikosti hrací plochy a velikosti branek, všem věkovým kategoriím od mladších žáků. Cvičení zařazujeme do hlavní části tréninkové jednotky, případně jako součást skupinového tréninku pro útočníky.

Cílem je nácvik postupného útoku, kombinace na malém prostoru a střelba zakončujícího útočníka, který je v některých cvičeních napadán obráncem.

 

FC Zlín: Jeden na jednoho zpoza branky 

V cvičení jde o to prosadit se v sprintovém souboji s několika změnami směru běhu, cílem je naučit hráče přijmout přihrávku a prosadit se v situaci 1:1 a vstřelit branku do soupeřovi přenosné branky. Hráč bez míče se pokouší vytlačit útočníka s míčem do nevýhodné pozice a ve vhodný okamžik se pokusit o konstruktivní odebrání míče a vlastní zakončení.

Herní cvičení je inspirováno tréninkem mládežnických týmů FC Fastav Zlín.

 

TIP REDAKCE