Vytisknout
Seriály
Zobrazení: 30565
Neaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnocení
 

Seriál s názvem Proudové přihrávky s tandemem a naražením, který obsahuje čtyři díly, se zaměřil na tandemové náběhy, kombinaci a specifické nároky na jednotlivé herní posty.

Cílem všech cvičení seriálu je připravit hráče na zatížení v tréninku s důrazem na obvyklé herní činnosti jako je přihrávání, náběhy do volného prostoru, tandemové náběhy, navadení míče a také jednoduché naražení. Důležitou součástí cvičení je fakt, že středoví hráči plní jinou roli než hráči na krajích. Hráči se tak připravují na specifické činnosti, které nastávají v průběhu utkání.

Cvičení zařazujeme do úvodní nebo průpravné části tréninkové jednotky. Cvičení zvládnou hráči od věkové kategorie mladší žáci. Při rozdělení na dvě skupiny je možné využít jako součást předzápasového rozcvičení.

 

Průpravné cvičení: Proudové přihrávky s tandemem a naražením (1.část) 

První díl seriálu vyžaduje po středových hráčích spolupráci, výměnu přihrávky ve středu pole a poté přihrávku do krajního prostoru na hráče, který nabíhá do tandemového náběhu. 

 

 

Průpravné cvičení: Proudové přihrávky s tandemem a naražením (2.část)

Ve druhé variantě cvičení po středovém hráči požadujeme dobré přijmutí míče, jeho navedení do středu pole a načasovanou přihrávku na do tandemu nabíhajícího rozehrávajícího hráče, který pokud možno prvním dotykem dává na přihrávku na třetího hráče.

 

Průpravné cvičení: Proudové přihrávky s tandemem a naražením (3.část)

Třetí nejsložitější cvičení hráče vede ke sražení míče na rozehrávajícího, druhou průnikouvou přihrávku na druhé středového hráče, uvolnění se do tandemu a přihrávce do tandemu.

 

Průpravné cvičení: Proudové přihrávky s tandemem a naražením (4.část)

Důležitým znakem čtvrté varianty seriálu je skutečnost, že středoví hráči plní jinou roli než krajní hráči. Hráči se tak připravují na specifické činnosti, které často nastávají v průběhu utkání na pozicích na kterých nastupují.

 

TIP REDAKCE