Vytisknout
Časopisy
Zobrazení: 8186
Neaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnocení
 

fat212_150Letní číslo (2/2012) časopisu Unie českých fotbalových trenérů FAČR Fotbal a trénink přináší ve svém úvodním článku dvojrozhovor s trenérem mistrovského Liberce Jaroslavem Šilhavým a sportovním ředitelem Sparty Praha Jaroslavem Hřebíkem. Oba dva rozhovory nabízí rozdílné pohledy na pojetí hry a způsob tréninkového procesu u předních prvoligových týmů.

Bývalý úspěšný reprezentant Tomáš Galásek spolu s fotbalovým experetem a pedagogem Mario Buzkem příspěvkem "Jsou objektivní důvody proč hrát s křídelními hráči v opačném gardu?" analyzují důvod proč někteří trenéři volí a zařazují hráče do pozic krajních hráčů (záložníků)) s opačnou orientací levé, respektive pravé nohy.

Letní číslo časopisu přináši trojici článků, kteří autoři publikovali po stáži v Ajaxu Amsterdam.

Trenér Antonín Barák v článku "Tréninkový proces starších žáků v Ajaxu" upozorňuje na rozdíly ve vývoji hráčů mezi kalendářním a skutečným biologickým věkem. Zaměřuje s epředevším na aplikaci těchto poznatků do praxe.

Trenér Václav Černý "Stáž trenérů mládeže 1. FK Příbram v akademii Ajaxu Amsterodam" se zaměřuje na nejstarší věkovou mládežnickou kategorii (U19, U18), protože tito hráči mají zúročit práci všech mládežnických trenérů, filozifii klubu a být připraveni pro kariéru profesionálního fotbalisty.

Středočeský trenér Milan Kormaník v příspěvku "Ajax Amsterodam – vybrané tréninkové jednotky kategorie U17" zaměřuje pozornost k praktickým ukázkám na rozvoj koordinačních a silových předpokladů.

Vedoucí trenérského oddělení FAČR Antonín Plachý se na několika stránkách věnuje problematice práce s mládeží v Beligiia to jak z pohledu fotbalového svazu, reprezentací, tak i samotných klubů.

Trojice autorů Pavel Hráský, Tomáš Malý a Jaroslav Teplán se v odborném článku "K problematice hlubokého stabilizačního systému a metody senzomotorické stimulace" pokouší předávat odborné veřejnosti informaceo problematice hlubokého stabilizačního systému (HSS), který je středem zájmu mnoha biomedicínckých oborů.

Poslední rubrika časopisu patří praktickým cvičením pro nejmenší věkové kategorie (U9, U8), jako tradičně od Zdenka Sivka.