REDAKCE  Co nového a zajímavého jsme přinesli na stránkách portálu fotbalových trenérů www.trenink.com poté, co se listopad se přehoupl do své druhé poloviny? Karel Jarolím dovedl reprezentaci v posledním letošním utkání k remíze 1:1 s Dánskem, když se premiérově trefil Antonín Barák.
 
První cvičení týdne bylo určeno pro individuální trénink pro jednoho hráče, ve čtvrtek jsme přinesli souhrn pětidílného seriálu zaměřeného na překonání obrany soupeře a v pátek jsme se Vás pokusili inspirovat cvičením vhodným do rozcvičení pro pět hráčů.
 
Kondice s míčem pro jednoho hráče
Cílem individuálního cvičení je rozvoj kondice jednoho hráče pomocí vedení a ovládání míče a běhu bez míče, v obou případech na krátkých úsecích s častými změnami směru. Hráč musí střídavě přijmout a zašlápnout míč.
 
Cvičení mohou hráči použít jako individuální přípravu na zimní přípravné období, případně jako cvičení pro hráče po zranění v rekonvalescenci, při nabírání kondice.
 
 
Seriál: Překonej posledního obránce
Seriál cvičení Překonej posledního obránce je určen především pro odefnzivní hráče, útočníky a záložníky, kteří se kombinaci v prostoru těsně před pokutovým území připravují pozici pro zakončení.
 
"Efektivita řešení situací, kombinací a zakončení v útočné třetině hrací plochy rozhoduje o tom, který tým bude výsledkově úspěšný v utkání," říká autor pětidílného seriálu cvičení.
 
Narážečky s neutrálními hráči
Cílem cvičení je nácvik opakovaných přihrávek na malém prostoru s využitím naražení na střední vzdálenost a následným pohybem po odehrání míče. Po hráčích požadujeme správné technické provedení a načasování přihrávek, stejně tak i vyražení po odehrání míče a pohyb po odehrání míče.  
 
Cvičením je ideálním cvičením pro lichý počet hráčů, organizačně je cvičení nenáročné, vlastní provedení zvládnou hráči mladších nebo starších žáků.