REDAKCE  Co nového přinesl poslední celý listopadový týden na stránkách portálu fotbalových trenérů www.trenink.com? Podzimní část Evropské ligy jde pomalu do svého finále, Česká republika má jednoho jistého účatníka jarní části, když Sparta zvládla domácí utkání proti Southamptonu.
 
V pondělí i v úterý jsme se zaměřili na cvičení určené pro nejmenší fotbalisty z přípravek se zaměřením na přihrávání a pohyb hráčů po odehrání míče, všechny varianty cvičení je možné využít i při rozcvičení. Poslední cvičení týdne patřilo seriálu cvičení z mládežnické akademie FC Barcelona.
 
Přihrávkový trojzubec
Cílem jednoduchého průpravného cvičení je, aby si nejmenší fotbalisti zopakovali v úvodu tréninkové jednotky přihrávání na krátkou a střední vzdálenost a současně se připravili na další zatížení.
 
Cvičení je určeno pro nejmenší fotbalisty od přípravek po žáky, kteří si v úvodní nebo průpravné části tréninkové jednotky zopakují jednu ze základních individuálních herních činnosti - přihrávání.
 
 
Přihraj a uvolni se
Cílem průpravného cvičení je naučit hráče a vrýt jim do paměti, aby po odehrání míče (přihrávce) nezůstali stát na místě kde přihrají, ale aby se pokoušeli nají volný prostor a následně se případně mohli zapojit do další kombinace. Cvičení je také nácvikem přihrávání na jeden nebo dva doteky v proměnlivých podmínkách.
 
Cvičení je určeno především pro mládežnické týmy. U těch nejmenších může být součásti hlavní části tréninkové jednotky, u těch starších se pak cvičení hodí pro rozcvičení jako součást úvodní nebo průpravné části.
 
 
Seriál: Kombinace v okolí pokutového území
Cílem první dílu seriálu cvičení je nácvik jednoduché jednodotekové kombinace v bezprostředním okolí pokutového území s nácvikem finální přihrávky.
 
Všechna cvičení seriálu jsou vhodná pro skupinový trénink nebo pro trénink s malým počtem hráčů.