REDAKCE  Prázdniny skončily, děti již chodí školy a co se dělo na stránkách portálu fotbalových trenérů www.trenink.com? Reprezentace hrála bez branek proti Severnímu Irsku, svěřenci trenéra Lavičky prohráli v Belgii. Letná očekává návrat legendy v podobě Tomáše Rosického, kterému musel uvolnit místo Marek Matějovský
 
V pondělí jsme rozvíjeli herní kondici pomocí běhů s míčem, v úterý jsme v jednom cvičení kombinovali souboje 1:1 a 2:2, pak následovalo cvičení vhodné pro rozcvičení s naražením na třetího a v pátek jsme se inspirovali v mládežnické akademii FC Barcelona.
 
Kondiční běhy s míčem ve čtveřici (1.část)
Cílem rychlostně-vytrvalostního cvičení je rozvoj herní vytrvalosti pomocí přihrávek na dlouhou vzdálenost, běhy za přihrávkami, výměny místa a naražení míče. Vedle kondiční složky je stejně důležité i správné technické provedení.  
 
Cvičení je vhodné pro rozvoj herní kondice pro trénink organizovaný skupinovou formou nebo v případě malého počtu hráčů na tréninku.  
 
 
Souboje 1:1 a 2:2 v rychlém sledu
V herním cvičení jde o to naučit hráče řešit soubojovou situaci jeden na jednoho v prostoru před a uvnitř pokutového území, akci zakončit a hned vzápětí vyřešit herní situaci v poměru dva na dva, kdy v držení míče jsou doposud bránící hráči. 
 
Cílem je naučit hráče přepínat pozornost z útoku do obrany a zpět. 
 
 
Přihrávka na třetího při přebíhání (2.část) 
Cílem cvičení určeného pro rozcvičení je  kombinovat na malém prostoru, dát přihrávku na střední vzdálenost a poté míč narazit na třetího hráče, vyrazit do volného prostoru a poté míč přijmout a dynamicky ho vést mimo herní prostor. Všichni hráči jsou neustále v permanenci, cvičení je organizováno proudovou metodou.
 
Cvičení v sobě kombinuje dlouhou přízemní přihrávku, naražení na malém prostoru a vyvedení míče. Cvičení je určeno pro hráče přípravek a žáků.
 
 
FC Barcelona: Kombinace v okolí pokutového území (4.část)
Cílem cvičení je nácvik kombinace v okolí pokutového území, která je zakončena nácvikem zpětné předfinálni přihrávky směřující od branky do které se zakončuje. Útočník nabíhá do nebezpečného prostoru před brankou. Hráči se postupně střídají na všech pozicích.
 
Seriál je inspirován tréninkovým procesem týmů FC Barcelona z mládežnické akademie La Masia.