REDAKCE  Co přinesl poslední květnový týden na stránkách portálu fotbalových trenérů www.trenink.com? Ligový mistr má nového trenéra v osobě Romana Pivarníka, stejně jako Brno, kam ze Slovácka přichází Svatopluk Habanec. Reprezentační trenér Pavel Vrba začal přípravu na EURO jasnou výhrou nad Maltou. My jsme se zaměřili na cvičení s koordinaci na na zakončení.
 
V pondělí jsme naším čtenářům naservírovali cvičení pro individuální trénink, poté jsme pokračovali druhou částí cvičení zaměřeného na přenesení hry a zakončení a poslední článek týdne patřil tréninkovému procesu FC Barcelona.
 
Cílem cvičení pro tři hráče je rozvoj schopnosti přeně přihrát a narazit míč, po předchozím slalomovém, koordinačně náročném pohybu bez míče. Běh mezi naraženími je proložen slalomovým během a jednou významnou změnou směru běhu před naražením.
 
Lze využít jak pro individuální trénink tří hráčů, tak pro týmové rozcvičení trojic hráčů.
 
 
Zakončení po dlouhém přenesení hry (2.část)
Cílem cvičení je nácvik přenesení hry pomocí dlouhé přihrávky, které předchází jednoduché naražení, tři krátké přihrávky mezi zakončujícími hráči a opakované dlouhé přenesení hry do křídelního prostoru. Náledně je cílem křídelního hráče adresným centrem najít nabíhající hráče, kteří akci zakončují.
 
 
FC Barcelona: Kombinace v okolí pokutového území (2.část)
Cílem cvičení je nácvik jednoduché jednodotekové kombinace v bezprostředním okolí pokutového území s nácvikem předfinálni přihrávky na středového hráče, který musí v návaznosti na předchozí kombinaci načasovat svůj náběh. 
 
Článek je inspirován cvičením z tréninkové procesu FC Barcelona, které používají týmy v mládežnické akademii La Masia.