REDAKCE  Co přinesl poslední srpnový týden na stránkách portálu fotbalových trenérů www.trenink.com? Plzeň s velkým štěstím postoupila do posledního předkola Ligy mistrů, naopak Sparta předoslední krok opět nezvládla a bude bojovat pouze o Evropskou ligu. Dál jde Liberec a po dvou remízách také obrozená Slavia. Z pěti pohárových zástupců je tak mimo pouze Mladá Boleslav.
 
V pondělí jsme se opět podívali na cvičení z tréninkového procesu FC Bayern Mnichov, další cvičení se soustředilo na řešení finální fáze útočné akce a překonání posledního obránce, ve středu jsme přinesli na www.trenink.com první díl seriálu "z jedničky" a v pátek jsme se naše čtenáře pokusili inspirovat dalším herně-kondičním cvičením.
 
FC Bayern Mnichov: Zakončení po chytré kombinaci (3.část)
Cílem cvičení je kombinovat v sobě kombinaci čtyř hráčů a zakončení. Hráči se musí naučit pomocí předem stanovené kombinace připravit střeleckou pozici pro hráče, který do zakončení nabíhá z podhrotové pozice. Cvičení je organizováno prodoudovou metodou, všichni hráči si vyzkouší činnosti na jednotlivých tréninkových pozicích. 
 
Cvičení zařadil trenér Pep Guardiola v době působení u FC Bayern Mnichov do tréninkového procesu během zimního přípravného kempu, který proběhl v Kataru v Doha. 
 
 
Překonej posledního obránce (4.část)
V cvičení probíhá nácvik kombinace trojice hráčů v prostoru před pokutovým územím, která končí přihrávkou do křídelního prostoru a finálním centrem na nabíhajícího útočníka, který se předtím zapojil do kombinace. Hráče vedeme k zakončení prvním, maximálně druhým dotykem. 
 
 
Z jedničky při rozcvičení (1.část)
Cílem průpravného cvičení je nácvik sledu několika po sobě jdoucích přihrávek, kombinace čtveřice hráčů probíhá po předem stanoveném pořadí, navíc na jeden dotek. Hráči se postupně vystřídají ve všech pozicích.
 
Cvičení je určeno pro úvodní část tréninku a cílem cvičení je nácvik jednoduché kombinace na jeden dotek, která probíhá v trojúhelníkovém herním prostorem mezi čteveřicí hráčů.
 
 
Kondiční šnek s míčem (1.část)
Cílem rychlostně-vytrvalostního cvičení je rozvoj a udržení herní kondice za střídání vedení míče a intenzivního běhu bez míče na malém prostoru, s častými změnami směru běhu. Běh bez míče a vedení míče je proloženo opakovaným naražením míče se spoluhráčem. 
 
Rozvoj rychlostní vytrvalosti títmo cvičením zvládnou jak žáci a dorostenci, tak samozřejmě dospělí.