REDAKCE  +  EXTRA BONUS  Co přinesl druhý únorový týden čtenářům portál fotbalových trenérů www.trenink.com? Prvoligový šlágr zvládla Slavia, která porazila brankou z posledních minut Viktorku Plzeň. V Lize mistrů FC Barcelona, pomocí dvou sporných penalt, předvedla obrat z říše snů proti Paris Saint-Germain FC a v domácím utkání vyhrála 6:1.
 
První cvičení týdne patřilo komplexnímu rozcvičení, v úterý jsme se zaměřili na kombinaci přihrávek a tandemových náběhu, třetí cvičení týdne ve variantách nabízelo možnost rozvoje rychlosti a poslední článek popisoval variabilní řešení situace 3:3. 
 
Dvě narážečky po příčné přihrávce
Cílem cvičení je připravit hráče během rozcvičení na tréninkovou jednotku. Po hráčích v cvičení požadujeme přesnou dlouhou přihrávku, po zemi nebo vzduchem, následné zapojení do kombinace na malém prostoru, kde hráči přihrávají na krátkou vzdálenost a také správné načasování a náběhy od ostatních spoluhráčů. 
 
Cvičení je možno organizovat ve skupinách po šesti hráčích nebo v rámci týmového trénink, když je tým rozdělen na dvě poloviny. Cvičení je organizováno proudovou metodou.
 
 
Obíhané narážečky
Cílem je nácvik kombinace na malém prostoru pomoc, hráči v kombinaci střídají přízemní přihrávky a narážečky na krátkou vzdálenost s okamžitým vyražením a oběhnutím hráče, který právě přihrává a náběhu do volného prostoru pro zapojení hráče do další kombinace. 
 
Cvičení je určeno pro 7-8 hráčů. Cvičení je organizováno proudovou metodou, cvičení zvládnou hráči věkové kategorie žáků a samozřejmě dorostenců. 
 
 
Sprint se změnami směru běhu
Cíl cvičení je rozvoj rychlostních schopností hráčů. Závěrečnému sprinterskému úseku přechází krátké intenzivní běžecké úseky, s několika změnami směru běhu. V průběhu cvičení se dvojice hráčů několikrát setkává a od hráčů požadujeme předvídavost, obratnost a koordinaci.   
 
 
Tři na tři 3x jinak
Cílem herního cvičení je naučit hráče řešit situaci tři na tři (3:3) v bezprostřední blízkosti branky a to jak z ofenzivního, tak defenzivního pohledu. Bránící hráči mají tři možnosti jak akci zahájit, útočící hráči se musí přizpůsobit tomuto rozehrání akce a prosadit se proti trojici obránců. Bránící hráči se snaží o kontruktivní odebrání míče a vlastní zakončení.
 
Herní cvičení zařazujeme do hlavní části tréninkové jednotky, zvládnou ho hráči věkové kategorie mladších žáků, případně vyspělé týmy přípravek. Při menším počtu hráčů je třeba přiměřeně zatěžovat hráče, kteří jsou zapojení do cvičení.
 
 
 EXTRA BONUS