www.trenink.com REDAKCE  Co přinesl poslední týden měsíce září na stránkách portálu fotbalových trenérů www.trenink.com? Sparta Praha ostudně prohrála derby, aby poté senzačně v Evropské lize s omlazenou sestavou ztrapnila Inter Milán. My jsme odtartovali akci Sdílej a podpořte www.trenink.com.
 
V pondělí jsme se inspirovali u FC Schalke 04, poté jsme pokračovali v úspěšném seriálu na nácvik narážečky, ve čtvrtek jsme rozvíjeli přenesení hry pomocí dlouhé přihrávky a v posledním cvičení týdne jsme nabídli tři varianty rychlého protiútoku.
 
Předzápasová kombinace a střelba FC Schalke 04
Cílem cvičení je naučit hráče připravit pro zakončujícího hráče, pomocí přízemní přípravné kombinace, střeleckou pozici ze které hráč dokáže překonat brankáře. V cvičení rozhoduje správné načasování přihrávek a náběhu zakončujícího hráče, zakončující hráč ukončí akci střelbou ze střední vzdálenosti nebo navedením míče do pokutového území.  
 
Cvičení je z tréninku FC Schalke 04, který proběhl 23.9.2016, před utkáním s Hoffenheimem.
 
 
Nácvik narážečky ve trojici (2.část)
Cílem cvičení nácvik narážení míče v podmínkách blízkých utkání, kdy hráč který zahrává narážečku je napadán obráncem, který běží přímo proti němu. Hráči musí naražení míče správně načasovat, míč přihrát a přijmout a následně vést pryč z místa naražení, případně provést další naražení. 
 
Vedle nácviku narážečky v sobě cvičení kombinuje i další základní herní dovednosti jako je přihrávka, přijmutí a vedení míče a pohyb hráče bez míče.
 
 
Přenesení hry dlouhou přihrávkou (1.část)
Cílem cvičení je připravit si jednoduchou přízemní přihrávkou prostor pro přenesení hry dlouhou přihrávkou vzduchem. V cvičení se zaměřujeme na jednodotekovou kombinaci a nácvik provedení a přesnosti dlouhé přihrávky. Hráči na opačné straně herního prostoru se soustředí na přijmutí a zpracování míče.
 
Cvičení je určeno pro žákovské a dorostenecké týmy.
 
 
Rychlý protiútok 4:2 do volného prostoru
Cílem cvičení nácvik rychlého protiútoku z poloviny hrací plochy do otevřeného prostoru. Přihrávka do volného prostoru jde z poloviny hrací plochy do křídelního prostoru, finální přihrávka směřuje z křídelního prostoru na tři útočící hráče.