V těchto týdnech většina týmů zahajuje letní přípravné období, které obvykle trvá od čtyř do šesti týdnů. Inspirací pro plán letní přípravy může být čtenářům portálu www.trenink.com článek Letní přípravné období (ČFL) - tréninkový plán.

Přestože se letní a zimní přípravné období jsou organizací i obsahem významně liší, tak si dovolujeme upozornit na příspěvek Jak naplánovat zimní přípravu, kde je hned několik zajímavých postřehu, které můžete využít i v létě.

V případě, že se rozhodnete se svý týmem absolvovat letní soustředění, tak si pročtěte článek Jak a kdy zorganizovat soustředění?

Inspirace pro letní přípravu

Kondiční trénink: Kondiční masakr 2:2
Cílem herně-kondičního cvičení je naučit hráče kombinovat pod velkým tlakem a přenášet míč od jednoho svého nahrávače ke druhému. Na dvojici hráčů, která kombinuje a má míč pod kontrolou, soupeři neustále vytváří presinkové situace.  

Kondiční cvičení: Rychlostní vytrvalost ve čtverci s míčem
Cílem kondičního cvičení je rozvoj rychlostních schopností hráčů specifickou formou (s míčem), důležitá je maximální intenzita zatížení přeběhu po diagonále. Od hráčů je vyžadováno i správné technické a přesné provedení.

Průpravná hra: Střílej ze střední vzdálenosti ve hře 7:7
Cílem průpravné hry je podporovat u hráčů střelbu ze střední vzdálenosti. Herní prostor je upraven tak, aby branku bylo možnovsíti pouze po střelbě se střední nebo větší vzdálenosti.