SERIÁL  V posledních čtrnácti dnech letošního roku se na stránkách portálu fotbalových trenérů www.trenink.com budeme vracet k úspěšným článkům a seriálům, které byly publikovány na těchto stránkách v roce 2013.

Tentokrát si připomeneme prozatím neukončený pětidílný seriál trenéra Jiřího Formánka, který má název Křídelní hra v systému 4:4:2 a zaměřen je na zakládání postupného útoku, jeho vedení a zakončení v klasickém rozestavení 4:4:2.

Všechny cvičení zařazeného do tohoto seriálu mohou být součástí jak taktického nebo herního tréninku.

Taktický trénink: Křídelní hra v systému 4:4:2 (1.část)
V prvním díle seriálu se zaměřujeme na nácvik uvolnění křídelního prostoru od krajního záložníka a náběhu do tohoto prostoru od krajního obránce. Finální přihrávku do prostoru dává středový záložník.    

Taktický trénink: Křídelní hra v systému 4:4:2 (2.část)
V druhém díle seriálu se zaměřujeme na nácvik uvolnění křídelního prostoru od krajního záložníka náběhem do středu hrací plochy a opakovaným pohybem dotohto prostoru od záložníka. Finální přihrávku do prostoru dává krajní obránce.    

Taktický trénink: Křídelní hra v systému 4:4:2 (3.část)
V třetím díle seriálu se zaměřujeme na nácvik uvolnění křídelního prostoru od krajního záložníka náběhem do středu hrací plochy a nádběhem do tohto prostoru od krajního obránce. Finální přihrávku do prostoru dává jeden z útočníků.

Taktický trénink: Křídelní hra v systému 4:4:2 (4.část)
Ve čtvrtém díle seriálu se zaměřujeme na nácvik uvolnění křídelního prostoru od krajního záložníka náběhem do středu hrací plochy a nádběhem do tohto prostoru od krajního obránce. Finální přihrávku do prostoru dává jeden z útočníků. Začátku kombinace předchází výměna míče mezi obráncem a záložníkem.    

Taktický trénink: Křídelní hra v systému 4:4:2 (5.část)
V pátém díle seriálu se zaměřujeme na nácvik uvolnění křídelního prostoru od krajního záložníka náběhem do středu hrací plochy a náběhem středového záložníka tohoto prostoru. Finální přihrávku do křídelního prostoru dává bližší z dvojice útočníků.   

 

 TIP REDAKCE