Redakční rubrika

V nově vytvořené kategorii s názvem Informace -> Redakční rubrika se pravidelně každou neděli budete setkávat s informacemi z redakce, přehledem článků a komentářů za minulý týden, výsledky probíhajících nebo skončených anket, technickými novinkami na stránkách trenink.com a třeba i nabídkami na účást na turnajích, nabídkami na uspořádání soustředění nebo slevami a výhodami pro registrované čtenáře tohoto portálu.

Každou neděli také budou zveřejňována nejúspěšnější články, kterou budou redakcí převedeny do formátu PDF dokumentu čitelného například Adobe Readeru a budou ke stažení v sekci download. O to, které z článků chcete převést do tohto formátu si můžete napsat na email Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

A. Úvod

  1. Soukromí návštěvníků našich webových stránek je pro nás velmi důležité a zavázali jsme se je chránit. Tato pravidla vysvětlují, co s vašimi osobními údaji děláme.
  2. Váš souhlas s používáním souborů cookies v souladu s našimi podmínkami při první návštěvě našich webových stránek nám umožňuje použít soubory cookies při každé vaší návštěvě našeho webu.

B. Poděkování

Tento dokument byl vytvořen za použití šablony z SEQ Legal (seqlegal.com) a upraven Website Planet (www.websiteplanet.com).

Jako každý rok, tak ani tentokrát nevím zda v okamžiku, kdy čtete tento článek, stále na silvestrovskou půlnoc čekáte nebo půlnoc už odbila a rok s číslovkou 2023 je minulostí a zmizel v propadlišti dějin. V roce 2023 se po dlouhých letech pražská Sparta dočkala ligového titulu a fotbalová reprezentace doklopýtala, v papírově jednoduché kvalifikační skupině, na Mistrovství Evropy v roce 2024, které proběhne v sousedním Německu. Paradoxně ještě hůře kvalifikaci zvládl skupinový favorit Polsko, které bude muset o svou účast na šampionátu ještě bojovat.

Fotbalová reprezentace už má jasno, že ve skupině se na Mistrovství Evropy utká s Portugalskem a Tureckem a počkat si bude muset na vítěze Play-off ligy C, což by papírově mělo být Řecko, ale šanci mají i Kazachstán, Gruzie nebo fotbalový trpaslík z Lucemburska. Přestože to tak na začátku prosince nevypadalo a po rezignaci trenéra reprezentace Jaroslava Šilhavého a jeho realizačního týmu vše směrovala ke jmenování Ivana Haška novým trenérem reprezentace, tak si budeme muset minimálně do ledna počkat. Otázka je, zda nás ještě nečeká nějaké další překvapení? 

Portál fotbalových trenérů www.trenink.com, nakonec jako všichni ostatní, se musel vyrovnat s téměř dva roky trvajícím válečným konfliktem na Ukrajině, který ovlivňuje nejen sport, ale fungování celé společnosti a celosvětové ekonomiky, konfliktu na Blízkém východě a stále přetrvávající inflací, která má vliv téměř na vše.            

My jsme od fotbalové sezóny 2004/2005 již dvacátou fotbalovou sezónu adresou, kterou fotbaloví trenéři a hráči každý den zadávají - dnes již převážně do svých chytrých telefonů, tabletů, ale řada z vás stále i do notebooků nebo dokonce stolních počítačů - aby našli inspiraci pro přípravu svých tréninků a cvičení. Inspiraci pro fotbalovou a trenérskou práci, která nás - přes všechna úskalí - tolik baví a naplňuje.

Potřebujete inspiraci a hledáte tipy na vánoční dárky pro své fotbalisty? Máte doma malého fotbalistu, fotbalového puberťáka nebo fotbalového fanatika a chcete je opravdu překvapit pod stromečkem? Žádný strach, není to tak složité vybrat vánoční dárky pro kluky, přítele nebo manžela, který jim udělá skutečnou radost.

Je na Vás, zda chcete své nejbližší pod stromečkem opravdu překvapit, dáváte přednost praktickému dárku nebo chcete splnit vysněné přání malému fotbalistovi? Důležité abyste svým nejbližším udělali radost. A kdy jindy, než o Vánocích

Máme pro Vás spousty tipů na zajímavé, užitečné, praktické ale i originální vánoční dárky pro malé i dospělé fotbalisty. Je jedno, zda dárek vybíráte pro syna, vnuka nebo manžela.

Portál fotbalových trenérů www.trenink.com se i letos musel vyrovnat s doznívající celosvětovou pandemickou situací, která bez rozdílu zasáhla celou fotbalovou komunitu.  Úvod roku směřoval k tomu, že bychom se mohli vracet k normálu, na který jsme byli léta zvyklí. Kormidlem dějin následně otočil vpád ruského agresora na území Ukrajiny a téměř rok trvající válečný konflikt, který ovlivňuje nejen sport, ale fungování celé společnosti a zasahuje všehny odvětví ekonomiky.         

My jsme od fotbalové sezóny 2004/2005 již devatenáctou sezónu adresou, kterou fotbaloví trenéři a hráči každý den zadávají - dnes již převážně do svých chytrých telefonu, tabletů, ale stále i do notebooků nebo dokonce stolních počítačů - aby našli inspiraci pro přípravu svých tréninků a cvičení. Inspiraci pro fotbalovou a trenérskou práci, která nás - přes všechna úskalí - tolik baví.

Již čtvrtý ročník napíše letní fotbalový kemp "Rokykemp", který se koná v krásné přírodní scenérii Rokytnice nad Jizerou. Rok po roce nám roste počet účastníků. Věříme, že i letos budeme mít navýšený počet dětí oproti minulému roku. V loňském roce se, ve dvou turnusech, objevilo téměř 60 dětí. Máme velkou radost, že se k nám účastníci předchozích ročníků pravidelně vrací. Je to pro nás velký závazek a ocenění naší činnosti během kempu.

Jako každý rok bych rád oslovil malé fotbalisty, kteří mají rádi zábavu a milují fotbal. Na trhu najdete spousty nabídek kempů a určitě není jednoduché si z této nabídky co nejlépe vybrat. Proč byste si měli vybrat právě Rokykemp? Těžká otázka, jako každý rok vyzdvihnu to, čím se možná odlišujeme od jiných kempů. 

Jako každý rok, tak ani tentokrát nevím zda v okamžiku, kdy čtete tento článek, stále na silvestrovskou půlnoc čekáte nebo půlnoc už odbila a rok s číslovkou 2021 je minulostí a zmizel v propadlišti dějin. V roce 2021 proběhlo odložené Mistrovství Evropy ve fotbale, kam se naše reprezentace probojovala a postoupila ze skupiny, kde se utkala s Anglií, Chorvatskem a Skotskem. V osmifinále naše reprezentace zaskočila favorizované Nizozemí, aby následně o branku nezvládla čtvrtfinálový souboj proti Dánsku.  

O pohárovou Evropu bojovalo pět našich týmů. Slovácko, které v lize předvádí sympatické výkony, doplatilo na evropskou nezkušenost. Plzeň se prokousávala kvalifikačními koly a skončila tesně před skupinovou fází. Do té se probojoval Jablonec, který do konce skupinové fáze bojoval o postup, ale solidní evropské výkony si vzali svou daň v podobě neodpovídajícího postavení ve ligové tabulce. 

Portál fotbalových trenérů www.trenink.com se letos, stejně jako v minulém roce, musel vyrovnat s celosvětovou pandemickou situací, která již po dva roky významně zasahuje fotbalovou komunitu nebývalou silou, bez rozdílů zda se jedná o profesionální, výkonnostní, amateréskou úroveň nebo mládežncký fotbal. Do dalšího roku si můžeme jen přát, aby se nám podařilo vrátit se do "normálního" stavu. Následující týdny a měsíce ukážou, zda jsme vykročili správným směrem.       

My jsme od fotbalové sezóny 2004/2005 již osmnáctou sezónu adresou, kterou fotbaloví trenéři a hráči každý den zadávají - dnes již převážně do svých chytrých telefonu, tabletů, ale stále i do notebooků nebo dokonce stolních počítačů - aby našli inspiraci pro přípravu svých tréninků a cvičení. Inspiraci pro fotbalovou a trenérskou práci, která nás - přes všechna úskalí - tolik baví.

Jako každý rok, tak ani tentokrát nevím zda v okamžiku, kdy čtete tento článek, stále na silvestrovskou půlnoc čekáte nebo půlnoc už odbila a rok s číslovkou 2020 je minulostí a zmizel v propadlišti dějin. V roce 2021 by se mělo uskutečnit odložené Mistrovství Evropy ve fotbale, kam se naše reprezentace probojovala a kde se v základní skupině utkání s Anglií, Chorvatskem a Skotskem. Narozdíl od Sparty a Liberce si Slavie v základní skupině Evropské ligy - přes nepovedený úvodní zápas - zajistila účást v jarní části pohárových soutěží, kde se utká s Leicester City FC, účastníkem Premier League.

Fotbalový trenérský portál www.trenink.com i v roce 2020 přinesl celou řadu novinek, především v oblasti videocvičení a vzhledem k celosvětové pandemii koronaviru především se zaměřením na individuální trénink. Vedle stabilizace výkonu stránek při navyšujícím se počtu čtenářů jsme se zaměřili na rozšiřování obsahu portálu, který mohou čtenáři portálu využít na svém tréninku, především pak skupinovém

Portál fotbalových trenérů www.trenink.com se letos, stejně jako celý fotbalový svět, musel vyrovnat s celosvětovou pandemií koronaviru, která zasáhla fotbalovou komunitu a její dění nebývalou silou. Zda se, že jedinou možností, jak se alespoň trochu vrátit do "normálního" stavu je vakcinace. Následující týdny a měsíce ukážou, zda to je krok správným směrem.       

My jsme od fotbalové sezóny 2004/2005 již sedmnáctou sezónu internetovou adresou, kterou fotbaloví trenéři každý den zadávají - dnes již převážně do svých chytrých telefonu, tabletů, ale stále i do notebooků nebo dokonce stolních počítačů - aby našli inspiraci pro přípravu svých tréninků a cvičení. Inspiraci pro fotbalovou a trenérskou práci, která nás - přes všechna úskalí - tolik baví.

Stejně jako každý rok, tak ani tentokrát nevím zda v okamžiku, kdy čtete tento článek, stále na silvestrovskou půlnoc čekáte nebo půlnoc už odbila a rok s číslovkou 2019 je minulostí a zmizel v propadlišti dějin. V roce 2020 se můžeme těšit na účast fotbalové reprezentace na Mistrovství Evropy ve fotbale, kde se v základní skupině utkání s Anglií, Chorvatskem a vítězem Ligy národů skupiny C. Přes kvalitní vystoupení Slavie v základní skupiny Ligy mistrů po delší době nemá náš fotbal zastoupení v jarní části pohárových soutěží.

Fotbalový trenérský portál www.trenink.com i v roce 2019 přinesl celou řadu novinek. Vedle stabilizace výkonu stránek při navyšujícím se počtu čtenářů jsme se zaměřili na rozšiřování obsahu portálu, třeba projektem Natoč to!, v rámci kterého mohou čtenáři portálu natočit cvičení na svém tréninku.  

Portál fotbalových trenérů www.trenink.com si letos obrazně vyzvedl svoj první občanku, přestože letos mu bylo patnáct. Přestože mu je již patnáct, tak stále věří na Ježíška. Narodil se v květnu 2004 a od fotbalové sezóny 2004/2005 je již šestnáctou sezónu internetovou adresou, kterou fotbaloví trenéři každý den zadávají, dnes již převážně do svých chytrých telefonu, tabletů, ale stále i do notebooků nebo počítače, aby našli inspiraci pro přípravu svých tréninků. Inspiraci pro fotbalovou a trenérskou práci, která nás - přes všechna úskalí - tolik baví.
 
V roce 2020 se přiblížíme zase o rok dospělosti, ale stále sníme a máme svoje tajná přání. A kdy jindy si splnit přání než o Vánocích? Proto jsme se i letos, stejně jako v předchozích letech, rozhodli napsat Ježíškovi.

Redakce portálu fotbalových trenérů www.trenink.com, ve spolupráci s fotbalovým internetovým e-shopem Sportfotbal, připravila pro své čtenáře slevovou akci před začátkem soutěžního ročníku 2019/2020.

V nabídce největší fotbalové speciálky Sportfotbal jsou pro hráče k dispozici novinky a nejnovější kolekce kopaček Adidas, Nike, Puma, JOMA a UMBRO. Pro kluby a trenéry jsou aktuálně nabízeny akční sety míčů Adidas, Puma, Uhlsport, Nike (3-10ks) s mimořádnou množstevní slevou 35-50%