REDAKCE  +  3x VIDEO  Polovina února již je za námi, co přinesl svým čtenářům portál fotbalových trenérů www.trenink.com? Sparta odmítla velmi nadstandardní nabídku za Bořka Dočkala, aby vzápětí nezvládla první letošní pohárový zápas v Rostově, kde prohrála 4:0 a navíc přišla o vyloučeného Konatého.
 
My jsme se inspirovali v zahraničí, u německého a belgického velkoklubu. Všechna cvičení tohoto týdne byla zaměřena na kombinaci, nácvik přihrávek a pohyb hráče po odehrání míče. Cvičení jsou vhodná pro rozcvičení v tréninku nebo případně před utkáním.
 
Dva trojúhelníky přihrávek za sebou
Cílem cvičení je postupná a opakovaná kombinace ve dvou trojúhelnících řazených za sebou, hráči přihrávky hrají prvním dotykem s následným pohybem za míčem. Kombinace probíhá na malém prostoru, přihrávka mezi trojúhelníky jde na dlouhou vzdálenost. Cvičení je zakončeno intenzivním vedením míče do startovní pozice.  
 
 
RB Lipsko: Na jeden dotek na třetího v trojúhelníku
Cílem průpravného cvičení je naučit hráče měnit rytmus kombinace střídáním krátkých a dlouhých přihrávek, vyražením po odehrání míče a po hráčích požadujeme okamžité zapojení do kombinace na nové pozici. Hráči si během celého cvičení musí udržet přehled o vývoji cvičení a pohybu ostatních spoluhráčů.
 
Cvičení inspirováno tréninkovým procesem RB Lipsko.
 
 
RSC Anderlecht: Předávání přihrávek v kole
Cílem cvičení je drilový nácvik přihrávek, naražení a kombinace na malém prostoru, který je organizován proudovou metodou s tím, že všichni hráči si pravidelně mění pozice. Cílem je i naučit hráče dobře se orientovat v prostoru po změně pozice. 
 
Cvičení je inspirováno tréninkovým cvičením belgického týmu RSC Anderlecht, které v rámci týmového tréninku probíhá ve dvou nebo třech skupinách v závislosti na počtu hráčů na tréninku.