REDAKCE  Co přinesl tento týden na stránkách portálu fotbalových trenérů www.trenink.com? Liga se osamostatnila, Pilný s Jechem byli vyloučeni z FAČR a reprezentační trenér Vrba  vybral vyvolené pro Mistrovství Evropy, my jsme se zaměřili na tréninkový proces klubů z Premier League.
 
V pondělí jsme pokračovali v cvičení na kombinaci před zakončením, druhé cvičení týdne je určeno pro rozcvičneí a zaměřeno je především na uvolnění se do prostoru po přihrávce, ve středu jsme řešili náběhy do pokutového území podle Crystal Palace FC a poslední cvičení rozvíjí statickou kombinaci, tak jako v mládežnické akademii Fulham FC.
 
Kombinuj před střelbou (2.část)
Cílem cvičení je nácvik opakované jednodotekové kombinace mezi trojicí hráčů středem hrací plochy, která je zakončena přijmutím míče, jeho navedením do výhodné střelecké pozice a zakončením buď ze střední vzdálenosti nebo střelbou uvnitř pokutového území.
 
Cílem cvičení je střídání rolí zakončujících a podporujících hráčů, zakončující hráči si musí dvakrát narazit a přijmout míč.
 
 
Přihraj a uvolni se (3.část)
Cílem průpravného cvičení je naučit hráče, aby dokázali přijmout míč po přihrávce od spoluhráče, navedli míč na nejbližší kužel, obešli ho s míčem u nohy a přihráli na svého třetího spoluhráče a následně se uvolnili do prostoru. 
 
U těch nejmenších fotbalistů věkové kategorie přípravek může být cvičení součásti hlavní části tréninkové jednotky.
 
 
Crystal Palace FC: Frontální útok po centru (1.část)
Cílem cvičení je nácvik náběhu trojice hráčů do pokutového území na míč centrovaný z křídelního prostoru mimo pokutové území. Hrotový útočník se učí sklepnout míč na podhrotové hráče a svým náběhem uvolnit prostor pro nabíhající. 
 
Cvičení z tréninku anglického klubu Crystal Palace FC, které je zaměřeno na nácvik aktivního a razantního náběhu útočníků do pokutového území.
 
 
Fulham FC: Statická kombinace pro šest hráčů (3.část)
Cílem cvičení je nácvik kombinace při statickém postavení hráčů, s hrou pouze na jeden dotek a bez pohybu hráče po odehrání míče. Po hráčích požadujeme, aby se  soustředili na správné technické provedení.    
 
Hráči, především věkové kategorie přípravek a mladších žáků, si v pravidelných časových intervalech vyzkoušejí herní činnosti na všech pozicích.