REDAKCE  Co přinesl první červnový týdenna stránkách portálu fotbalových trenérů www.trenink.com? Fotbalová reprezentace prohrála poslední přípravu před evropským šampionátem a následně odcestovala do dějiště šampionátu, kde se připravuje na pondělní utkání se Španělskem. My jsme pokračovali cvičením z tréninkového procesu Atletica Madrid a taktickým cvičením pro systém 4:3:3.  
 
V pondělí jsme pokračovali druhým cvičením ze seriálu z tréninkového procesu finalisty Ligy mistrů z Atletica Madrid, ve středu jsme pokračovali nácvikem postupného útoku v systému 4:3:3 a posledním článkem v týdnu jsme rozšířili množinu cvičení pro individuální trénink dvojic hráčů.
 
Atlético Madrid: Centr z boku pokutového území (2.část)
Hráče vedeme k rychlé jednodotekové kombinaci v okolí pokutového území s předfinální přihrávkou do boku pokutového území, následně hráči musí adresnou přihrávkou, centrem najít nabíhajícího hráče, který se předtím zapojil do kombinace. Cílem je nácvik přípravné kombinace, finálního centru i zakončení. 
 
Cvičení je určeno pro šest hráčů do pole a brankáře, prostorem je okolí pokutového území.
 
 
Předfinální kombinace v systému 4:3:3 (2.část)
Cílem cvičení je nácvik útočné kombinace v herním systému 4:3:3. Kombinace je ze středu hrací plochy přesunuta do křídelního prostoru, kde v předfinální fázi zakončení probíhá tandemový náběh od středového hráče a centrem z tohoto prostoru na nabíhající hráče do pokutového území.
 
 
Narážečky ve čtverci pro dva hráče (2.část) 
Cílem cvičení je nácvik přesnosti a správného načasování přihrávek ve dvojici, na malém prostoru obdélníkového tvaru. Vedle správného technického provedení na jeden nebo více doteků hráči musí předvídat a reagovat na pohyb spoluhráče. Hráči střídají krátké a dlouhé diagonální přihrávky, to vše proložené opakovaným naražením.
 
Organizace cvičení umožňuje zařadit ho jak do tréninku všech mládežických kategorií, tak případně i jako součást před zápasového rozcvičení.