REDAKCE  Co přinesl přelom ledna a února na stránkách fotbalových trenérů www.trenink.com? Slavia Praha bude mít svého zástupce ve finále afrického šampionátu, Sparta pokračuje ve vydařené přípravě a naposledy so poradilase Zenitem Petrohrad a Tomáš Necid bude působit v Polsku.
 
V pondělí jsme se inspirovali u holandské mládeže, následně jsem rozvíjeli kondici pomocí opakované střelby, ve čtvrtek jsem přinesli aktuální cvičení z tréninkového procesu FC Bayern Mnichov a pátek opět patřil rozvoji kondice s míčem.
 
Holandský kolotoč přihrávek pro mládež
Cílem cvičení je drilový nácvik krátkých, přízemních přihrávek a naražení na jeden dotek. Cvičení probíhá na malém prostoru, bez časových prostorů s maximálním důrazem na přesnost a správné technické provedení jednodotekové kombinace. Po hráčích požadujeme správná a rychlý výběr místa po odehrání míče.   
 
Cvičení obsahuje čtyři video varianty cvičení, které používají holandské mládežnické týmy ve svých mládežnických akademiích. Cvičení je určeno pro pět hráčů. 
 
 
Opakované zakončení pod tlakem
Cílem cvičení je naučit hráče efektivně dvakrát zakončit, to vše pod časovým tlakem a po předchozím delším běžeckém úseku se změnou směru běhu. Při prvním zakončení po hráčích požadujeme správné načasování přihrávky a náběhu, u druhého zakončení se zaměřujeme na zakončení po dlouhé přízemní přihrávce. 
 
Herním prostorem cvičení je poslední třetina hrací plochy, cvičení je určeno pro věkové kategorie žáků a dorostenců. Cvičení je možné využit při skupinovém tréninku určeném útočníkům a ofenzivním záložníkům, případně pro trénink s malým počtem hráčů.   
 
 
Načasování přihrávky a náběhu
Cílem cvičení je nácvik naražení mezi dvojicí hráčů, správného načasování opakované přihrávky, otočení hráče bez z míče a včasného načasování náběhu do prostoru, který předchází přihrávce do běhu na třetího hráče, který musí správně načasovat náběh. 
 
Cvičení je popisem aktuálního tréninkového cvičení FC Bayernu Mnichov, které do tréninku v pondělí 30.1.2017 zařadil trenér Carlo Ancelotti jako součást rozcvičení v úvodní části tréninku.  
 
 
Kondiční naražení ve středním pásmu
Cílem cvičení je rozvoj kondice herní formou za pomoci naražení míče a následném intenzivního pohybu okolo mety. Narážející hráč se musí soustředit na správné načasování přihrávky na nabíhající hráče. Nabíhající hráči po přihrávce vyráží maximální intenzitou okolo kuželů na vnější straně herního prostoru.  
 
Cvičení pro trojici hráčů herní formou rozvíjí rychlostní a krátkodobou vytrvalost. Po hráčích požadujeme dobré technické provedení naražení míče a intenzivní běh do další pozice. Narážející hráč musí načasovat přihrávky.