REDAKCE  Co přinesl týden uprostřed srpna na stránkách portálu fotbalových trenérů www.trenink.com? Naši pohároví zástupci se v posledním předkole evropských soutěží moc nepředvedly. Pohárovou oporou je Liberec, který bral všechny tři body venku, Sparta v Dánsku pouze remizovala a Plzeň se Slávií jsou bez bodu a bez vstřelené branky. 
 
My jsme se v pondělí inspirovali střeleckým cvičením u Blackburn Rovers a uveřejnili jsme třetí díl seriálu, další článek patřil narážečkám a cvičení které je vhodné pro rozcvičení, ve středu jsme hráči nabádali k řešení soubojů 1:1 a v pátek jsme zase hledali inspiraci v zahraničí, konkrétně u PSV Eindhoven.
 
Cílem průpravného cvičení je naučit hráče zakončit přízemní kombinaci, která je směřována do doprostřed hrací plochy. Hráči musí správně načasovat náběhy, přesně přihrát po předchozím vedení míče a zakončit z výhodné střelecké pozice s tím, že zakončující hráč si míč do zakončení navádí.
 
Celý seriál je inspirován tréninkovým cvičením anglického týmu Blackburn Rovers.
 
 
Opakované narážečky v obdélníku (1.část)
Cílem cvičení je opakovaný nácvik naražení dvojice hráčů a přihrávka na třetího, který se následně zapojuje do opakované kombinace další trojice hráčů. Kombinace probíhá plynule v jednom směru, hráčí jsou po odehrání míče okamžitě v pohybu. 
 
 
Jeden na jednoho v pokutovém území (1.část)
Cílem soubojového cvičení je naučit hráče řešit herní situaci jeden na jednoho v prostoru pokutového území v různých výchozích postavení hráčů, při čelním nebo bočním postavení hráčů, v různě výhodných postaveních pro obránce nebo útočníka. Cílem cvičení je, aby se útočící hráč akci efektivně zakončil střelbou.
 
 
Přihrávka na třetího při přebíhání (1.část)
Cílem cvičení pro rozcvičení je v rychlém sledu kombinovat na malém prostoru, opakovaně míč narazit na třetího hráče a poté míč přijmout a dynamicky ho vést mimo herní prostor. Cvičení je organizováno prodovou metodou, všichni hráči jsou neustále v permanenci.
 
Cvičení je inspirováno tréninkovým procesem mládežnické akademie PSV Eindhoven. Zvládnou ho hráči věkové kategorie přípravek a žáků.