REDAKCE  Co přinesl poslední dubnový týden na stránkách portálu fotbalových trenérů www.trenink.com? Synot liga prakticky zná po výhře Plzně na Spartě svého staronového šampioná, my jsme se v cvičeních zaměřeli na nácvik přenesení hry, zakončení akcí a kombinaci těchto herních činností.
 
První článek týdne byl inspirován tréninkovým procesem FC Barcelona, úterý patřilo cvičení na naražení a přenesení hry, uprostřed týdne jsme kombinovali přenesení hry a následné zakončení a v pátek zakončení po kombinaci. 
 
FC Barcelona: Kombinace v okolí pokutového území (1.část)
Cílem cvičení je nácvik jednoduché jednodotekové kombinace v bezprostředním okolí pokutového území s nácvikem finální přihrávky na středového hráče, který akci zakončuje střelbu ze střední vzdálenosti.  
 
Tento díl je inspirován cvičením z tréninkové procesu FC Barcelona, které používají týmy v mládežnické akademii La Masia. Cvičení je vhodné i pro trénink s malým počtem hráčů nebo pro skupinový trénink.
 
 
Naražení a přenesení (3.část)
Cílem cvičení je naučit hráče změnit těžiště hry pomocí přízemní kombinace. Vlastnímu přenesení předchází jednoduchá kombinace, v tomto případě dvojice, tedy krátkého vedení míče, naražení o hráče, kteří stojí ve středu herního prostoru a náběh do prostoru těžiště hry.
 
Cvičení je vhodné zařadit do úvodní nebo průpravné části tréninkové jednotky.
 
 
Zakončení po dlouhém přenesení hry (1.část)
Cílem cvičení je nácvik přenesení hry pomocí dlouhé přihrávky, krátké přihrávky mezi zakončujícími hráči a opakované dlouhé přenesení hry do křídelního prostoru. Následně je cílem adresný centr a náběh útočících hráčů a jejich zakončení.  
 
 
Komentář: Brontosauři z FIFA vykročili do 21. století
Světová generalita z FIFA podlehla dlouhotrvajícímu tlaku a svolila s tím, že bude realizován experiment, plánovaný na dva roky, který rozhodčím umožní korigovat svá rozhodnutí na základě analýzy problematických situací na videu. Je velmi pravděpodobné, že garantem těchto změn je Gianni Infantino, nedávno nově zvolený prezident FIFA.
 
Kombinuj před střelbou (1.část)
Cílem cvičení je nácvik jednoduché, jednodotekové kombinace středem hrací plochy, která je zakončena přijmutím míče, jeho navedením do výhodné střelecké pozice a zakončením buď ze střední vzdálenosti nebo střelbou uvnitř pokutového území.