REDAKCE  Co přinesl druhý srpnový týden na stránkách portálu fotbalových trenérů www.trenink.com? Naši pohároví zástupci již znají své zástupce v posledním předkole Ligy mistrů, respektive Evropské ligy, ale v posledním ligovém kole všichni svorně pouze remizovali. Reprezentace se definitivně ujal Karel Jarolím, který už nemůže počítat s Romanem Hubníkem jež se vzdal reprezentačního dresu.
 
V pondělí jsme pokračovali úspěšným seriálem na herní rozcvičení pro šest hráčů, následující den jsme pokračovali v cvičení zaměřeného na spolupráci útočníků a záložníků, ve čtvrtek jsme otevřeli nový seriál zaměřený na herní nabírání rychlostní vytrvalosti a v pátek jsme přidali čtvrtý díl seriál zaměřeného na vyražení hráče po přihrávce. 
 
Cílem cvičení zařazovaného do úvodu tréninku je příprava hráčů na následující zatížení v tréninku. 
 
V případě tohoto dílu seriálu cvičení rozcvičení probíhá s míčem, pomocí přihrávek, pohybu hráčů bez míče a vedení míče, včetně jeho přijmutí po předchozím naražení. Cvičení probíhá intenzivně na malém prostoru, všichni hráči jsou neustále zapojeni do hry.  
 
 
Kombinace záložníků se zakončením (2.část)
Cvičení je určeno pro nácvik kombinace záložníků a útočníků ve středu hrací plochy na útočné polovině. Cílem je příprava a vytvoření střelecké pozice pro útočníka, který dostává finální přihrávku do prostoru těsně před pokutové území, následně akci zakončuje střelbou. 
 
Hlavním cílem není zakončení útočníka, které je výsledkem kombinace a spolupráce záložníku, kteří pro něj připravují výhodnou střeleckou pozici ale kombinace samotná.
 
 
Vytrvalost s míčem po celém hřišti (1.část)
Cílem kondičního cvičení je rozvoj nebo obnova rychlostní a krátkodobé vytrvalosti pomocí přihrávek, vedení míče a intenzivních přeběhů bez míče v prostoru celé hrací plochy. Hráči pravidelně střídají intenzivní činnost a odpočinek.
 
Cvičení využívá pro svou organizaci proudovou metodu, hráči pravidelně střídají přihrávky, vedení míče a pohyb bez míče. To vše maximální možnou intenzitou.  
 
 
Sprint za míčem po přihrávce (4.část)
Cílem průpravného cvičení je naučit hráče přijmout míč od spoluhráče, rychle vést a ovládat míč, obejít s míčem svou pozici a přesně přihrát spoluhráči na další pozici. Následně hráč reaguje vyražením okamžitě poté, co míč přihraje. Po hráčích vyžadujeme maximální intenzitou vyražení a následného běhu na krátkém úseku.