REDAKCE  Co přinesl poslední první říjnový týden na stránkách portálu fotbalových trenérů www.trenink.com? Fotbalová reprezentace kvalifikaci nerozjela zrovna ideálně, prohra s Německem ukázala jak se nám světová špička vzdaluje, domácí remíza Ázerbajdžánem je velkou ztrátou, ke všemu národní tým nevstřelil ani jednu branku.
 
První cvičení týdne je určeno pro rozcvičení v tréninkové jednotce bylo inspirováno PSV Eindhoven, v úterý jsme rozšířili množinu cvičení pro rozcvičení, tentokrát s italským nádechem, ve čtvrtek jsme nakoukli pod pokličku v FC Bayernu Mnichov a poslední cvičení týdne používají týmy v mládežnické akademii Ajaxu Amsterdam
 
Přihrávka na třetího při přebíhání (3.část)
Cvičení určené pro rozcvičení v tréninku a cílem je nácvik přihrávek a kombinace na malém prostoru. Hráči přihráva jí na krátkou a na střední vzdálenost a následně naráží míč na třetího hráče. Po naražení musí vyrazit do volného prostoru a poté míč přijmout a dynamicky ho vést mimo herní prostor. Všichni hráči jsou neustále v permanenci, cvičení je organizováno proudovou metodou.
 
Cvičení je inspirováno cvičením z tréninkového procesu mládežnické akademie PSV Eindhoven. 
 
 
Cílem cvičení, které se obvykle zařazuje do úvodu tréninku nebo do rozcvičení, je nácvik správné výběru místa pro přijmutí přihrávky, načasování jak náběhu, tak vlastní přihrávky, krátké, intenzivní vedení míče a změny směru při běhu s míčem i bez míče. 
 
Článek je inspirován cvičením, které do tréninkového procesu zařazují mužstva z Apeninského poloostrovu, zvládnou ho žákovská mužstva nebo vyspělé týmy přípravek.  
 
 
FC Bayern Mnichov: Střelba z boku s Xabi Alonso
Cílem průpravného cvičení je nácvik zakončení ze strany, po předchozím zatížení v podobě běhu a radikálních změn směru. Vlastnímu zakončení předchází naražení míče s hráčem, který stojí na hraně pokutového území. 
 
Cvičení do tréninku zařazuje Carlo Ancelotti.
 
 
Ajax Amsterdam: Narážečka vpřed a vzad (2.část)
Cílem cvičení je nácvik opakovaného jednodotekového naražení míče mezi spoluhráči v cvičení, kterému předchází dlouhá přízemní přihrávka a cvičení nabízí celou řadu řešení. Cvičení je variabilní, proměnlivé, jak přihrávající, tak narážející středoví hráči mají vždy několik možností jak situaci vyřešit. 
 
je inspirována tréninkovým cvičením holandského trenéra Franka de Boera, v době kdy působil v Ajaxu Amsterdam.