REDAKCE  Co přinesl poslední srpnový týden na stránkách portálu fotbalových trenérů www.trenink.com? Do předkol evropských pohárů již vstoupily všechny české kluby, pouze Liberec však své vystoupení zvládl na jedničku. Den před startem nejvyšší fotbalové soutěže se veřejnost dozvěděla nového sponzora a oficiální název soutěže je ePojištění.cz liga
 
Tento týden jsme se zaměřili na herně kondiční cvičení, v pondělí jsme pokračovali inspirací u mládežnické akademie FC Liverpool, následoval přesun více na jih do mládežnické akademi La Masia, kde své talenty vychovává FC Barcelona. Ve středu jsme načali nový seriál cvičení zakončení na dvě branky a v pátek jsme se zaměřili na rozvoj vytrvalosti.
 
Technika a kondice s míčem (2.část)
Článek je inspirován tréninkovým cvičením mládežnické Liverpool FC Academy, které v sobě kombinuje rozvoj kondiční stránky herního výkonu a rozvoji techniky.
 
Cílem herně-kondičního cvičení je je rozvoj kondice specifikou formou, s využitím běžných hráčských herních činností jako je vedení míče, přijmutí míče a přihrávky. Hráči v cvičení pravidelně střídají vedení míče, dlouhé příčné přihrávky a intenzivní běžecký úsek.
 
 
Kombinace v okolí pokutového území (3.část)
Cílem cvičení je nácvik kombinace v okolí pokutového území, která je zakončena nácvikem předfinálni přihrávky a naražení koncového útočníka se záložníkem a jeho náběh do prostoru pro zakončení a následnou střelbu.
 
Seriál je inspirován tréninkovým procesem týmů FC Barcelona z mládežnické akademie La Masia.
 
 
Kombinace zpoza branky se střelbou (1.část)
Ne při každé tréninkové jednotce má trenér k dispozici standardní hrací plochu. Cvičení je určeno pro trénink, kde trenér má k dispozici malý počet hráčů a necelou polovinu hrací plochy, ale dva brankáře.
 
Cílem střeleckého cvičení je nácvik kombinace trojice hráčů, která směřuje zpoza branky a následně se vrací před branku a je zakončena střelbou. Cvičení je organizováno proudovou metodou, hráči postupně rotují po všech pozicích. 
 
 
Rychlostní vytrvalost ve čtverci s míčem (3.část)
Cílem kondičního cvičení je rozvoj rychlostně vytrvalostních schopností hráčů. Rozvoj a nabírání kondice probíhá za použití míče. Velice důležitá je maximální intenzita zatížení pohybu s míčem i bez míče, současně je neméně důležité správné technické provedení vedení míče a přihrávání.