REDAKCE  Co přinesl druhý lednový týden na stránkách na portálu fotbalových trenérů www.trenink.com? Příbram ukončila smlouvu s trenérem Petrem Radou, kterého nahradil dosavadní asistent Kamil Tobiáš. FIFA se rozhodla změnit herní koncept světového šampionátu a od roku 2026 se ho zúčastní 48 týmů.
 
V pondělí jsme se pokusili náročnou zimní přípravu odlehčit cvičením na zakončení ve středu pole, v úterý jsme se vrátili k zajímavému herně-kondičnímu cvičení na celé polovině hrací plochy a v posledním cvičení jsme se inspirovali v bundesligovém 1. FSV Mainz 05.
 
Cílem prvního dílu seriálu je nácvik přízemní kombinace šestice hráčů, středem hrací plochy, která je zakončena střelbou z prostoru uvnitř pokutového území. Cílem je vytvořit střeleckou pozici pro podhrotového útočníka nebo ofenzivního záložníka, který si do brankové příležitosti nabíhá ze středu pole.  
 
Cvičení je určeno pro věkové kategorie žáků a dorostenců. Cvičení je organizováno proudovou metodou. Herním prostorem je polovina, respektive prodloužené pokutové území.
 
 
Opakovaný vytrvalostní tandem se zakončením
Cílem kondičního cvičení je rozvoj rychlostní vytrvalosti pomocí běžných herních činností jako přihrávání, výběr místa, tandemový náběh, krátké a intenzivní vedení míče, centrování a zakončení akce po centru z boku hrací plochy. Po zakončení akce po hráčích požadujeme intenzivním během návrat do pozice, kde bylo cvičení zahájeno.  
 
Cvičení je určeno pro věkovou kategorii mladších a starších žáků, dorostenců a dospělých. Herním prostorem je polovina hrací plochy.
 
 
1. FSV Mainz 05: Kombinace trojice s přenesením
Cílem průpravného cvičení je nácvik přihrávek a naražení na malém prostoru, správné načasování těchto přihrávek, výběr místa a náběh do tohoto prostoru. Po opakované kombinaci trojice hráčů následuje přenesení hry dlouhou přihrávkou na další trojici spoluhráčů. 
 
Cvičení je určeno jak jak pro mládežnické, tak týmy dospělých. Herním prostorem je podlouhlý obdélník. Cvičení je organizováno proudovou metodou.