REDAKCE  Co přinesl týden, zahájený Velikonočním pondělím, na stránkách portálu fotbalových trenérů www.trenink.com? Bayern Mnichov vypadl v Lize Mistrů s Realem Madrid, Sparta se připravuje na pravděpodobnou letní trenérskou změnu a vedení se tentokrát sonduje možnosti v Itálii.
 
V pondělí jsme přinesli přehled za první čtvrtletí, pokračovali jsme cvičením určeným speciálně pro přípravky, inspirovali jsme se v FC Schalke 04 a přinesli jsme čtyřdílný seriál na souboje 1:1.
 
Kombinace trojice hráčů pro přípravky
Cílem cvičení je naučit hráče přípravek a mladších žáků spolupráci trojice hráčů, jednoduché kombinaci s omezeným počtem doteků, kombinaci založené na jednoduchých, krátkých přihrávkách a výměně místa na malém prostoru. V jednotlivých variantách hráči přihrávají, naráží si míč, nabíhají do volného prostoru a musí vše správně načasovat.
 
Cvičení šest variant jednoduchých kombinací, které mohou posloužit k založení útoku u nejmenších věkových kategorií školiček a přípravek. Důležité je cvičení provádět opakovaně, tak aby hráči si vyzkoušeli všechny tři pozice během kombinace.
 
 
FC Schalke 04: Překřížené přihrávky a narážečky
Cílem drilového cvičení, které je možné zařadit do rozcvičení před tréninkem nebo před utkáním, je nácvik výběru místa v prostoru před přihrávkou, přijmutí míče, respektive jeho naražení a podpora dalšího spoluhráče, který přijímá dlouhou přízemní přihrávku a opět nácvik kombinace na malém prostoru. Cvičení je zakončeno vyvedením míče.  
 
 
Seriál: Čelní souboj 1:1 bokem k brance
"Ne v každé situaci řeší hráči souboj jeden na jednoho v čelním postavení k brance soupeře, velmi často mají útočící hráči branku v bočním postavení," říká autor seriálu pěti cvičení zaměřených na řešení soubojové situace jeden na jednoho.