REDAKCE  Co přinesl první týden letního přípravného období na stránkách portálu fotbalových trenérů www.trenink.com? Spekuluje se o příchodu Tomáše Rosického do Sparty, ruský tisk přišel s tvrzením, že David Lafata bude následovat Pavla Vrbu do Anži Machačkala. My jsme se zaměřili v článcích na herní vytrvalost a nácvik rychlého protiútoku.
 
V pondělí jsme se zaměřili na vedení míče a rychlost reakce, druhý článek týdne popisoval rozvoj herní kondice s míčem, ve čtvrtek jsme inspirovali k nácviku rychlého protiútoku 3:2 a poslední cvičení bylo nácvikem překonání posledního obránce.
 
Reaguj na vedení míče 1:1 (1.část)
Cílem herního cvičení je nácvik dynamického vedení míče pod tlakem soupeře v situaci jeden na jednoho na malém prostoru. Hráči s ohledem na formu cvičení musí rychle reagovat, předvídat vývoj situace a často měnit směr vedení míče, tak aby oklamali soupeře.
 
 
Herní vytrvalost podpořená přihrávkami (1.část)
Cílem kondičního cvičení je rozvoj rychlostní a střednědobé vytrvalosti herní formou, pomocí přihrávek, kombinace a intezivních přeběhu za přihrávkami. Cvičení v sobě kombinuje kondiční složku a herní složku, na jednotlivých pozicích mají hráči různá zatížení. 
 
 
Rychlý protiútok 3:2 s překřížením (1.část)
Cílem herního cvičení je nácvik rychlého protiútoku v počtu tři na dva s tím, že hráči z poloviny hrací plochy na tři přihrávky zakončují rychlou akci. Útočící hráči se před zakončením akce překříží a znesnadní bránícím hráčům ubránění rychlého protiútoku.
 
 
Překonej posledního obránce (3.část)
Nácvik kombinace trojice hráčů v prostoru před pokutovým územím se zaměřuje na uvolnění zakončujícího útočícího hráče, který se předtím zapojil do kombinace a finální přihrávku do prostoru pokutového území dostává v kombinaci na třetího. Hráče vedeme k zakončení prvním, maximálně druhým dotykem.