REDAKCE  Co přinesla druhá polovina září na stránkách portálu fotbalových trenérů www.trenink.com? Michal Bílek nastoupil ke své další prvoligové štaci u mužstva Jihlavy a začal vydřenou remízou. Celý týden se spekuluje o tom, zda v derby natoupí Tomáš Rosický.
 
Celý týden jsme hledali inspiraci u českých i zahraničních profesionálních klubů. V pondělí při zakončení u Zbrojovky Brno, další cvičení pro pozápasový trénink jsem viděli u AC Bellionzona, ve čtvrtek nás zaujalo variabilní cvičení Ajaxu Amsterdam a naposledy jsme se zaměřili na překonání posledního obránce.
 
Zbrojovka Brno: Střelba po naražení a po příčné přihrávce (1.část)
Cílem cvičení je nácvik zakončení prvním dotykem z prostoru hrany pokutového území po předchozí příčné příhrávce letící proti noze zakončujícího hráče. Zakončující hráč před náběhem do střelecké pozici vyrazí proti spoluhráči, se kterým si narazí míč a uvolní se pro možnost zakončení. 
 
Inspiraci jsme našli během letního přípravného období u prvoligového fotbalového klubu FC Zbrojovka Brno.
 
 
Kondiční slalom AC Bellinzona (2.část)
Cílem herně-kondičního cvičení je zatížit hráče, kteří ve víkendovém zápase nedostali mnoho anebo žádný prostor, případně hráčům kteří se vrací do tréninkového procesu po zranění. Cvičení má herně-kondiční charakter a je nenáročné na organizaci.
 
Inspirací pro cvičení byl Carlo Tebi, bývalý ternér AC Bellionzone, kde působlili dva hráči, kteří v minulých letech prošli pražskou Spartou Pavel Pergl a útočník Marco Lustrinelli. 
 
 
Ajax Amsterdam: Narážečka vpřed a vzad (1.část)
Cílem cvičení je nácvik opakovaného jednodotekového naražení míče mezi spoluhráči v cvičení, které nabízí celou řadu řešení. Cvičení je variabilní, proměnlivé, jak přihrávající, tak narážející středoví hráči mají vždy několik možností řešení.  
 
Článek je inspirován tréninkovým cvičením holandského trenéra Franka de Boera, v době kdy pusobil v Ajaxu Amsterdam a v současné době trénuje italský Inter Milán.
 
 
Překonej posledního obránce (5.část)
V cvičení probíhá nácvik kombinace trojice hráčů v prostoru před pokutovým územím, která končí uvolněním krajního hráče a přihrávkou do tohoto prostoru za obranou. Poté křídelní hráč adresnou přihrávkou hledá nabíhajícího útočníka, který se předtím zapojil do kombinace. Přihrávka z boku pokutového území může jít po zemi nebo vzduchem.