REDAKCE  Co nového přinesl přelom listopadu a prosince na stránkách portálu fotbalových trenérů www.trenink.com?  Na novou cenu FIFA The Best byli nominování Messi, Ronaldo a Griezmann. V týdnu jsme se dozvěděli soupeře ve skupiny pro reprezentační jedenadvacítku, kde ji čekají Německo, Itálie a Dánsko.
 
V pondělí jsme se zaměřili na řešení soubojové situace před pokutovým územím v situaci, kdy útočník je zády k brance soupeře, následovalo cvičení na kombinaci záložníku s finální přihrávkou a seriál z tréninkového procesu FC Bayern Mnichov.
 
Cílem herního cvičení je naučit hráče řešit soubojovou situaci jeden na jednoho (1:1) v prostoru těsně před pokutovým územím. Cvičení si klade za cíl naučit hráče, který je postaven zády k brance soupeře, převzit míč, odpoustat se od pomyslného soupeře a připravit si střeleckou pozici pod tlakem dotírajícícho obránce.
 
Cvičení zařazujme do hlavní části tréninkové jednotky, cvičení je kondičně velmi náročné, je třeba dodržovat správný poměr zatížení a odpočinku. Zvládnou ho již hráči z přípravek, pouze je třeba upravit veliost herního prostoru.
 
 
Seriál: Kombinace záložníků se zakončením
Ve všech a variantách cvičení je cílem přípravné kombinace vytvořit prostor pro zahrání finální přízemní přihrávky pro zakončujícího hráče do prostoru těsně před nebo dovnitř pokutového území. 
 
Seriál: Zakončení po chytré kombinaci
Cvičení a jeho varianty zařadil trenér Pep Guardiola do tréninkového procesu FC Bayern Mnichov na začátku ledna 2016, v průběhu zimního přípravného kempu, který proběhl v Kataru v Doha.
 
Všechny části střeleckého seriálu s názvem Zakončení po chytré kombinaci jsou organizovány proudovou metodou.