REDAKCE  Co přinesl první dubnový týden na stránkách portálu fotbalových trenérů www.trenink.com? Minulý týden proběhla na www.trenink.com velikonoční nadílka, tentokrát jsme se zaměřili především na přihrávání a kombinace.
 
V pondělí jsme publikovali třetí díl seriálu se zaměřením na jednodotekovou kombinaci, následovalo cvičení pro mládežnické týmy s důrazem na načasování přihrávek, ve středu přidal slovenský trenér Peter Minárik cvičení pro dvě dvojice hráčů do pole a posledním cvičením byl nácvik zakončení po kombinaci z kraje hřiště.  
 
Cílem průpravného cvičení je nácvik kombinace pětice hráčů pomocí jednodotekové kombinace na malém prostoru, s opakovaným naražením míče a uvolnění se do volného prostoru. Po hráčích požadujeme správné načasování přihrávek a náběhu, navíc spolupráci při kombinaci a komunikaci mezi hráči.     
 
 
Časování přihrávek ve čtverci (1.část)
Cílem cvičení je naučit hráče správně načasovat přihrávky do běhuna své rozběhnuté spoluhráče. Hráči bez míče musí reagovat na pohyb hráče s míčem a stejně dobře načasovat svůj náběh na jednoduchou přízemní přihrávku.
 
Cvičení je určeno především pro mládežnické týmy věkových kategorií přípravek a mladších žáků, případně jako varianta rozcvičení před utkáním pro starší věkové kategorie. 
 
 
Dve dvojice vo štvorci (2.časť)
Cvičení zaměřena na jednoduchou kombinaci, přízemní přihrávky, načasování přihrávek a pohyb bez míče, které jsou vhodné zařadit do první třetiny tréninku.
 
 
Zakončení po uvolnění hráče z křídla (1.část)
Cílem průpravného cvičení je nácvik přijmutí přihrávky z křídelního prostoru od autové čáry, navedení míče do středu herního prostoru a jeho naražení s hrotovým útočníkem a zakončení akce střelbou ze střední vzdálenosti.