REDAKCE  Co přinesl první týden nového roku 2017 na stránkách na portálu fotbalových trenérů www.trenink.com? Prvoligové týmy hned po Silvestru zahájily zimní přípravné období. V posilování kádru jsou nejaktivnější sešívaní z Edenu, kteří se tak zařadili mezi adepty na ligový titul.
 
V pondělí jsme rok zahájili kondičním cvičením s využitím tandemových náběhů, úterý patřilo Vladimírovi Daridovi a cvičení z Hertha BSC, ve čtvrtek jsme nabídli několik variant kombinace v trojúhelníku a poslední článek týdne patřil herně-kondičnímu kruhovému tréninku s míčem.
 
Kondiční tandem na polovině
Cílem kondičního cvičení je rozvoj herní kondice, především rychlostní vytrvalosti specifickým způsobem s míčem. Dvojice hráčů na polovině hrací provede tandemový náběh a zakončení akce střelbou, po střelbě se hráči vrací maximální možnou intenzitou běhu do pozici, ze kterých hráči vybíhali.  
 
Cvičení zvládnou hráči věkové kategorie starších žáků a mladších dorostenců. Herním prostorem kondičního cvičení je polovina hrací plochy.
 
 
Hertha BSC: Kombinace s malým časem na míči
Cílem cvičení je nácvik kombinace na malém prostoru, která probíhá pod časovým tlakem, tak aby hráči měli míč na kopačkách co možná nejkratší čas. Po přihrávce nebo naražení se hráči okamžitě přesouvají na jinou pozici. Středový hráč musí v průběhu cvičení dobře načasovat náběh do středu herního prostoru.  
 
Cvičení je určeno pro všechny mládežnické kategorie od věkové kategorie mladších žáků. Herním prostorem je malý obdélník. 
 
 
Uzavřená kombinace v trojúhelnících
Cílem cvičení je nácvik opakované kombinace mezi trojicí hráčů v trojúhelnících, nácvik načasování přihrávek a náběhu spoluhráčů, společně s přenesením hry z jedné strany hrací plochy na druhou. Zakončující hráč míč přijme, z boku ho navádí do pokutového území a akci zakončuje střelbou. 
 
Cvičení zvládnou hráči věkové kategorie mladších a starších žáků a samozřejmě dorostenců. Cvičení je organizováno proudovou metodou, herním prostorem je útočná třetina hrací plochy s brankou.
 
 
Herně-kondiční kruhový trénink s míčem (1.část)
Cílem všech cvičení na stanovišti herního kruhového tréninku je rozvíjet rychlostní vytrvalost herním způsobem. Rozvíjet sílu, obratnost, koordinaci a schopnost provádět herní činnosti jednotlivce  v podobě přihrávek, opakovaného naražení, vedení a ovládání míče po předchozím zatížení v podobě krátkých běžeckých úseků a změn směru běhu.
 
Cvičení může být využito jako kondiční cvičení v individuálním tréninku pro trojici hráčů.