SERIÁL  "Jak překonat obranný blok soupeře, v prostoru těsně před pokutovým územím, nám opakovaně v prvotřdní kvalitě předváděli hráči FC Barcelona. Autor seriálu připravil pro čtenáře několik jednoduchých cvičení, které mohou trenéři zařazovat do tréninků. Pokusme se inspirovat," dodává autor.
 
Autorem seriálu, který je inspirován hrou FC Barcelona za působení trenérů Guardioly a Vilanovy je trenér Jiří Formánek, který celý seriál pojmenoval Jak překonat obranu soupeře středem? Autor si současně dovoluje upopzornit na reportáž Filipa Toncara ze stáže v tomto velkoklubu.
 
Seriál cvičení je určen pro mládežnické trenéry od přípravek až po dorostence.
Cílem průpravného cvičení je naučit hráče překonat jednoduchou narážečkou (kombinací) obranu soupeře v prostoru před pokutovým územím, který je obvykle zahušťěn soupeřovými hráči. Po nabíhajícícm hráči požadujeme správné načasování náběhu, přihrávají musí stejně dobře načasovat svoji průnikovou přihrávku.
 
Cílem průpravného cvičení je naučit hráče překonat opakovaným naražením dvojici hráčů obranu soupeře v prostoru před pokutovým územím, který je obvykle zahušťěn soupeřovými hráči. Po středovém hráči požadujeme správné načasování náběhu, přihrávají útočník musí stejně dobře načasovat svoji finální přihrávku.
 
Cílem cvičení je naučit hráče se prosadit v prostoru před pokutovým územím, který je obvykle zahušťěn soupeřovými hráči. Středový hráč na sebe po přijmutí míče upoutává pozornost (středových obránců), hráč ze středu pole nabíhá na úroveň ofsajdového postavení a dostává skrytou přihrávku od útočníka.
 
Cílem je naučit hráče překonat obranu soupeře v prostoru před pokutovým územím, který je obvykle zahušťěn soupeřovými hráči. Středový hráč na sebe po přijmutí míče upoutává pozornost stoperů, hráč z hloubky  pole nabíhá na úroveň ofsajdového postavení a dostává skrytou přihrávku od útočníka. 
 
TIP REDAKCE