SPOLUPRÁCE   Hráč, který má v zápase tři "tutovky", by měl minimálně jednu proměnit. Pokud chce, aby on sám a jeho tým byl úspěšný. Obdobně to platí u trenérů. Při přípravě tréninku byl měli mít v zásobě několik cvičení, které nikdy nezklamou a současně by se neměly moc často opakovat, aby trénink nebyl stereotypním. 
 
Spouštíme nový projekt s názvem "Tři tutovky", který dává prostor všem našim čtenářům-trenérům představit se na těchto stránkách a nabídnout ostatním kolegům prakticky bez práce inspiraci a předat své zkušenosti.
 
Projekt "Tři tutovky" dává prostor všem čtenářům portálu fotbalových trenérů www.trenink.com, aby představili svůj pohled na tři cvičení publikované na těchto stránkách, které často a s oblibou zařazují do tréninku.
 
U každého cvičení musí být uveden důvod proč cvičení patří mezi nejoblíbenější nebo nejpoužívanější, jaké máte praktické zkušenosti s tímto cvičením a kdy cvičení do tréninku zařazujete. Případně i nějakou další variantu nebo poznámku k cvičení.
 
Investujte 15 minut svého času do své vlastní prezentace a dejte o sobě vědět. "Tři tutovky", včetně vlastní fotografie, pošlete na emailovou adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..
 
Příklad "tutovky"
 
Kombinace: Holandský kolotoč přihrávek pro mládež
 
"Cvičení mě zaujalo kombinací nácviku přihrávek a kombinace s omezeným počtem doteků, které je kombinováno s pohybem hráčů po odehrání míče. Cvičení obvykle zařazuji do první třetiny tréninku, hráčům chvilku trvalo pochopení principu cvičení, ale po několika opakováních ho bez problému zvládají. V cvičení hráči nemají prakticky žádné prostoje a neustále musí být v cvičení pozorní a aktivní. Cvičení je možné použit i v případě, že mám k dispozici malý počet hráčů. Dost často po hráčích požaduji, aby cvičení prováděli slabší nohou."
 
Josef Novák, od roku 2014 držitel trenérské licence UEFA B, v současné době trenér starších žáků v krajském přeboru, v minulosti působil v kategorii starších dorostenců
 
 TIP REDAKCE