REDAKCE  Co přinesl mrazivý lednový týden na stránkách fotbalových trenérů www.trenink.com? Bývalý rakouský reprezentant Andreas Ivanschitz posílil plzeňskou Viktorii a ani ostatní kluby v přestupním termínu nezahálejí. Portál www.trenink.com překonal čtvrteční technické problémy a děkujeme všem čtenářům za sdílení článků a cvičení, kterým nás podpořili.
 
V pondělí jsme pokračovali třetím dílem seriálu, který je inspirován tréninkem italských klubů, druhý článek patřil vedení míče s důrazem na kondiční složku, ve čtvrtek jsme pokračovali dalším stanovištěm v kruhovém tréninku, které má šest variant.
 
Vedení míče a přihrávky v italském čtverci (3.část)
Cílem cvičení zařazeného do rozcvičení starších hráčů nebo do hlavní části u mladších žáků, je nácvik naražení, správného načasování přihrávky a náběhu, výběru místa a vedení míče. Hráči cvičení střídají přihrávky na krátkou a střední vzdálenost s vedení míče. 
 
Cvičení zvládnou hráči již od věkové kategorie mladších žáků nebo vyspělých týmů přípravek. Herním prostorem je malý čtverec. Cvičení je vhodné pro skupinový trénink nebo do rozcvičení.   
 
 
Kondiční vedení míče s trojúhelníkem
Cílem cvičení je rozvoj schopnosti intenzivního vedení míče, kombinované s častými změnami směru následným přesným přihráním spoluhráčům. Po přihrávce po hráčích požadujeme další vyražení, tentokrát již bez míče k nejbližší volné metě a následným sprintem na výchozí pozici.
 
Cvičení klade důraz na intenzivní vedení míče, což podporuje rozvoj specifické rychlostní vytrvalosti a doplňuje herní činnosti během se změnami směru.
 
 
Herně-kondiční kruhový trénink s míčem (2.část)
Cílem všech cvičení na stanovišti herního kruhového tréninku je rozvíjet koordinaci a obratnost při obvyklých herních činnostech. Navíc rozvíjíme sílu, rychlostní vytrvalost a schopnost měnit směr na malém prostoru. Po hráčích požadujeme přesné přihrávky na krátkou vzdálenost po předchozím zatížení.
 
Cvičení je možné využít v hale nebo na hřišti v průběhu zimního přípravného období, případně pro individuální trénink.
 
 
 TIP REDAKCE 
Seriál: Opakované narážečky v obdélníku