REDAKCE  Co přinesla druhá polovina dubna na stránkách portálu fotbalových trenérů www.trenink.com? O víkendu nás čeká na Letné ligový superzápas mezi Spartou a Plzní, který původně měl podle původních předpokladů rozhodnout o titulu. My jsme se opět zaměřili na tréninkový proces FC Bayern Mnichov.
 
V pondělí jsme publikovali cvičení pro hrotové útočníky organizované proudovou metodou, v úterý cvičení na časování přihrávek pro mládežnická mužstva, ve středu kombinaci ve středním pásmu z bavorského velkoklubu a v pátek nácvik přihrávek a pohyb bez míče. 
  
Cílem cvičení je naučit hrotového, koncového útočníka sklepnout míč na svého spoluhráče pod ním a okamžitě po odehrání míče si najít prostor před brankou, pro případné doražení střely hráče, který nabíhá ze středu pole. Hráči si průběžně vyzkouší všechny činnosti a hráčské role. 
 
Cvičení je možné zařadit do tréninku s malým počtem hráčů http://trenink.com/index.php/aktualni-tema/maly-pocet-hracu-na-treninku.
 
 
Přihrávky trojice ve čtverci (2.část)
Cílem cvičení je nácvik přihrávání, naražení míče, načasování přihrávky a náběhu, pohyb hráče bez míče a správný výběr místa. V průběhu cvičení dbáme na správné technické provedení přihrávek a hru na jeden dotek.
 
Cvičení je určeno pro mládežnické kategorie od mladších žáků.
   
 
FC Bayern Mnichov: Kombinace středním koridorem (1.část)
Cílem průpravného cvičení je nácvik jednodotekové kombinace ve středním pruhu herního prostoru, která ma za cíl připravit střeleckou pozici pro hráče nabíhajícího z hloubky pole. Zakončující hráč může zakončovat prvním dotykem nebo po navedení míče do pokutového území.
 
Článek inspirován cvičením trenéra Pepe Guardioly, tentokrát s důrazem na kombinaci mimo křídelní prostory.     
 
  
Pohyb bez míče ve čtveřici (4.část)
Cílem průpravného cvičení je nácvik výběru místa a pohybu hráčů bez míče po předchozí jednodotekové kombinaci. Po dlouhé přihrávce si hráči vymění pozice a hned vzápětí se opakuje naražení míče na krátkou vzdálenost.