REDAKCE  Co přinesl čtenářům portál fotbalových trenérů www.trenink.com předposlední únorový týden? Sparta ukončila své letošní působební v Evropské lize remízou 1:1 s Rostovem, aby vzápětí prodala Bořka Dočkala do Číny. Stále pokračuje projekt "Tři tutovky", čekáme na vaše další reakce.  
 
Týden jsme zahájili herně-kondičním cvičením se slalomem přihrávek a střelbou, pokračovali jsme ukázkou tréninkového cvičení z přípravy bundesligového týmu FC Schalke 04 z 14.2.2017 a týden jsme ukončili cvičením na přenesení  a změnu těžiště hry.
 
Cílem cvičení je nácvik zakončení z prostoru pokutového území, kterému předchází navedení míče do výhodné střelecké pozice. Navedení míče do zakončení předchází opakované přihrávky ve slalomu, tak aby všichni hráči zapojení do cvičení byli aktivní.
 
Herním prostorem je šestina standardní hrací plochy. Cvičení je organizováno proudovou metodou. Minimální počet hráčů do pole je pět s jedním brankářem. Je tedy vhodné pro trénink s malým počtem hráčů nebo pro skupinový trénink.
 
 
FC Schalke 04: Odpoutání se od soupeře při rozcvičení
Cílem cvičení určeného pro rozcvičení nebo průpravnou část je nácvik jednoduché kombinace do které jsou zapojení čtyři hráči. V kombinaci se zaměřujeme na naražení na krátkou vzdálenost, uvolnění se a odpoutání od hráče soupeře s přihrávkou a přijmutím míče. Hráč se následně znovu zapojuje do kombinace s další svým spoluhráčem.
 
Cvičení je organizováno proudovou metodou, probíhá paralelně na dvou stranách herního prostoru. Všichni hráči se postupně vystřídají na všech pozicích. Podle počtu hráčů je cvičení organizováno v několika herních prostorech. 
 
Cvičení bylo 14.2.2017 zařazeno na úvod tréninku FC Schalke 04.
 
 
Přenesení hry mezi trojúhelníky
Cílem cvičení je nácvik přenesení hry mezi trojúhelníky. Dlouhou přihrávkou, které předchází několik krátkých přihrávek na malém prostoru v trojúhelníku, hráči opakovaně mění těžiště hry. Po hráčích požadujeme neustálý pohyb a výměnu míst po odehrání míče.