SERIÁL  Po skončení letošní fotbalové sezóny na stránkách portálu fotbalových trenérů www.trenink.com budeme vracet k úspěšným článkům a seriálům z minulosti. Tentokrát půjde o třídílný seriál trenéra Jiřího Formánka, který nabízí čtenářům inspiraci pro individuální trénink.

Název seriálu je Individuální technika s míčem a cvičení je možné využít jak v průběhu standardního tréninkového procesu, tak v období před letním přípravným obdobím, které u mládežnických kategorií může trvat více jak jeden měsíc.

Cvičení jsou pro individuální trénink a věkové kategorie přípravek a mladších žáků.

Individuální technika s míčem (1.část)
Cílem průpravného cvičení je zlepšit u nejmenších hráčů individuální techniku při vedení míče ve slalomu. Hráč mohou při probíhání slalomu provádět míč vnější nebo vnitřní stranou nohy.

Individuální technika s míčem (2.část)
Hráč musí při vedení míče provádět časté změny směru, důraz klademe na plynulost vedení míče. Cílem průpravného cvičení je zlepšit u nejmenších hráčů (přípravky, mladší žáci) individuální techniku při vedení míče ve slalomu.

Individuální technika s míčem (3.část)
Cílem cvičení je zlepšit u začínajících hráčů individuální techniku při vedení míče ve slalomu s využitím jedné nohy a opakování otočení s míčem na jednu nohu.