SERIÁL  Hráči se ve všech cvičeních seriálu při běhu provádí, mezi naražením míče na kratších stranách herního prostoru, časté změny směru běhu, které u některých cvičení rozvíjí koordinační a obratnostní schopnosti hráčů, podobně jako v cvičení Přihrávky trojice ve čtverci, kde akcentujeme nácvik přihrávek prvním dotykem. 
 
V průběhu všech cvičení seriálu dbáme na správné technické provedení přihrávek a vyražení hráče po odehrání míče.
 
Koordinace ve trojici s míčem (1.část)
Cílem první části seriálu individuálních cvičení je rozvoj schopnosti přesně přihrát a narazit míč, po předchozím koordinačně náročnějším pohybu bez míče, doplněnou o významnou změnu směru běhu.
 
Cvičení je jednoduché pro pochopení, variabilní v provedení, protože po naražení se spoluhráčem si hráč trasu pohybu vybírá hráč sám. 
 
 
Koordinace ve trojici s míčem (2.část)
Druhý díl seriálu je zaměřen na rozvoj schopnosti přesně přihrát a opakovaně si narazit míč, to vše po předchozím koordinačně náročném pohybu bez míče, spojeném s opakovanou významnou změnou směru běhu v podobě oběhnutí několika met ve slalomu.
 
Do cvičení vstupuje koordinační a obratnostní složka herního výkonu.
 
 
Koordinace ve trojici s míčem (3.část)
Třetí díl seriálu je organizován v podboě slalomu. Hlavním cílem je opět rozvoj schopnosti přesně přihrát a narazit míč, to vše po předchozím slalomovém, koordinačně náročném pohybu bez míče. Běh mezi naraženími je proložen čtyřmi změnami směru běhu.
 
 
Koordinace ve trojici s míčem (4.část)
Cílem čtvrtého dílu seriálu je rozvoj běžecké koordinace a obratnosti během ve slalomu, které je proloženo opakovaným naražením míče se spoluhráčem na obvodu herního prostoru.
 
 
 TIP REDAKCE 
Seriál: Přihrávky ve trojici