Všechny části střeleckého seriálu s názvem Zakončení po chytré kombinaci jsou organizovány proudovou metodou. Cvičení a jeho varianty zařadil trenér Pep Guardiola do tréninkového procesu FC Bayern Mnichov na začátku ledna 2016, v průběhu zimního přípravného kempu, který proběhl v Kataru v Doha
 
Cvičení je určeno pro nácviku vytvoření a náběhu do střelecké pozice vhodné pro zakončení. Cvičení zvládnou hráči mladších žáků a starší mládežnické týmy.
 
 

Zakončení po chytré kombinaci (1.část)

Cílem prvního dílu cvičení je prosadit se kombinací ve středu hrací plochy a připravit si pozici pro zakončení, buď střelbou ze střední vzdálenosti nebo navedením do pokutového území a zakončením.
 
Hráči se postupně zapojí do kombinace ve všech čtyřech rolích.    
 
 

Zakončení po chytré kombinaci (2.část)

Druhý díl seriálu je prvním dílem inspirován. Hráči se musí prosadit se kombinací ve středu hrací plochy a připravit si pozici pro zakončení, buď střelbou ze střední vzdálenosti nebo navedením a zakončením z prostoru pokutového území.  
 
Zakončení předchází jednodoteková, chytrá kombinace středem hrací plochy. Do kombinace je zapojena čtveřice hráčů.
 

Zakončení po chytré kombinaci (3.část)

Třetí díl v sobě obsahuje dvě po sobě následující naražení a střelbu ze střední vzdálenosti.   
 
Cílem cvičení je kombinovat v sobě kombinaci čtyř hráčů a zakončení. Hráči se musí naučit pomocí předem stanovené kombinace připravit střeleckou pozici pro hráče, který do zakončení nabíhá z podhrotové pozice. Cvičení je organizováno prodoudovou metodou, všichni hráči si vyzkouší činnosti na jednotlivých tréninkových pozicích. 
 
 
Tipy na související cvičení:
 
 
TIP REDAKCE