REDAKCE  Co přinesl další týden letního přípravného období na stránkách portálu fotbalových trenérů www.trenink.com? Slavia porazila Levadii Tallinn 2:0, nejtěsnější postup brankami zařídili útočníci Škoda a Van Kessel. Sparta remizovala v generálce s Fenerbahce a my jsme se na zaměřili na nabírání herní kondice.
 
V pondělí jsme se pokusili naše čtenáře inspirovat cvičení pro rozcvičení a šest hráčů, poté jsme dvě cvičení zaměřili na kombinace záložníků a útočníků, které vyústí zakončením akcí středem pole a poté jsme se věnovali rychlostní vytrvalosti, 
 
Herní rozcvičení pro šest hráčů (1.část)
Cílem cvičení zařazeného do úvodu tréninku je příprava hráčů na následující zatížení v tréninku, v případě tohoto cvičení rozcvičení probíhá s míčem, pomocí přihrávek a pohybu hráčů bez míče. Protože cvičení probíhá na malém prostoru, tak jsou hráči neustále v permanenci.
 
Cvičení je organizováno prodoudovou metodou, cvičení zvládnou hráči vyspělých týmů přípravek a starší hráči nebo hráčky.  
 
 
Kombinace záložníků se zakončením (1. část)
Cvičení je zaměřeno na nácvik kombinace záložníků a útočníků a příprava vytvoření střelecké pozice pro útočníka, který dostává finální přihrávku do prostoru pokutového území, kde akci zakončuje střelbou. Při cvičení dbáme především na správné technické provedení a spolupráci hráčů.
 
Zakončení akce je až výsledkem kombinace a spolupráce záložníku, kteří útočníkovi pomocí opakovaných naražení připravují výhodnou střeleckou pozici pro zakončení. 
 
 
Herní vytrvalost podpořená přihrávkami (2.část)
Kondiční cvičení rozvíjí rychlostní a střednědobou vytrvalost herní formou, pomocí přihrávek, naražení a jednoduché kombinace, vedení míče a intenzivních přeběhu za přihrávkami. Cvičení v sobě kombinuje kondiční složku a herní složku, na jednotlivých pozicích mají hráči různá zatížení. 
 
 
Prokombinuj se středem a zakonči (2.část)
Cílem cvičení je naučit hráče kombinovat ve středu hrací plochy a poté připravit výhodnou střeleckou pozici pro jednoho z útočníků. Cvičení je organizováno proudovou metodou. 
 
Zakončení předchází jednodoteková kombinace mezi čtveřicí hráčů, ve finální části cvičení se útočníci překříží, vymění si pozici a po navedení míče přichází skrytá přihrávka na zakončujícího.