Vytisknout
Zobrazení: 10984
 SERIÁL    3D ANIMACE  Pětice cvičení seriálu s názvem Načasování a pohyb na jeden dotek je zaměřeno na rozvoj přihrávek na jeden dotek, naražení míče a jeho správné načasování, navíc s výběrem místa po odehrání míče, podobně jako cvičení Španělská hvězdice s oběhnutím (2.část).
 
Jednotlivá cvičení seriálu je vhodné zařadit do úvodu tréninku jako herní rozcvičení, zvládnou ho hráči věkové kategorie mladších žáků a starší. Cvičení je možné využít pro rozcvičení před utkáním.  
 
 
Načasování a pohyb na jeden dotek (1.část)
Cílem cvičení je zapojit hráče do jednodotekové kombinace, s důrazem na dobré načasování přihrávek a správný výběr místa. Po hráčích požadujeme dobré technické provedení a koncentraci na jednoduché herní činnosti.
 
V první kombinaci se objevuje jak naražení se spoluhráčem, tak přihrávka na třetího, který byl předtím zapojen do kombinace. Cvičení je organizováno proudovou metodou. 
 

Načasování a pohyb na jeden dotek (2.část)

Cvičení zapojuje hráče do jednodotekové kombinace, s důrazem na dobré načasování přihrávek a správný výběr místa, doplněný o jeho výměnu. Po hráčích požadujeme dobré technické provedení a koncentraci na jednoduché herní činnosti.
 
Druhá kombinace obsahuje opakované naražení a přenesení hry na třetího hráče.
 

Načasování a pohyb na jeden dotek (3.část)

Hráči kombinují na jedendotek, navíc s důrazem na dobré načasování přihrávek a správný výběr místa, doplněný o jeho výměnu. Po zvládnutí cvičení po hráčích požadujeme dobré technické provedení, hráči se musí koncentrovat na každou jednotlivou herní činnost.
 
Třetí díl seriálu v sobě kombinuje dvě narážečky a průnikovou přihrávku prvního hráče, který se zapojil do kombinace.
 

Načasování a pohyb na jeden dotek (4.část)

V cvičení je kladen důraz na správné načasování přihrávek a také výběr místa, navíc doplněný o jeho výměnu. Po zvládnutí organizace cvičení po hráčích požadujeme precizní technické provedení, hráči se musí koncentrovat na každou jednotlivou herní činnost.
 
Čtvrtá kombinace v sobě kombinuje přihrávky na třetího, sklepnutí na rozehrávajícího hráče a průnikovou přihrávku na rozběhnutého spoluhráče. 
 

Načasování a pohyb na jeden dotek (5.část)

V pátém díle seriálu je kladen důraz na výběr místa, pohyb bezmíče a správné načasování přihrávek. Se zvyšujícím počtem opakování po hráčích požadujeme precizní technické provedení, hráči se musí koncentrovat na každou jednotlivou herní činnost.
 
Poslední díl seriálu se zaměřuje příčné přihrávky a průnikovou přihrávku.
 
 
 TIP REDAKCE