Vytisknout
Zobrazení: 6610

Branky jsou kořením fotbalu a pokud po hráčích chceme, aby se do brankových příležitostí dostávali, dokázali si vybrat správný prostor pro zakončení a především byli efektivní při vlastním zakončení, tak se tréninku těchto situací musíme věnovat i v tréninku.

Přinášíme přehled videoseriálů cvičení, které vyšly na podzim 2017 a byly zaměřené na střelbu a zakončení útočných akcí. Celkem přinášíme 23 cvičení, které lze různě modifikovat a upravit ploše, kterou máte k dispozici a počtu hráčů se kterými pracujete.

 

Průnikové přihrávky po kombinaci

 

 

Schopnost týmu překonat obranu soupeře překvapivou průnikovou přihrávkou ze středu pole doplněnou o koordinované náběhy útočníků a hráčů z hloubky pole svědčí o dobrých předpokladech uspět v utkání.

Cílem průpravného cvičení je naučit hráče překonat obranu soupeře překvapivou průnikovou přihrávkou na útočné polovině soupeře. Snahou hráčů v průběhu tohoto cvičení je uvolnit pro průnikovou přihrávku jednoho z útočníků, který následně řeší situaci 1:1 na brankáře.

Cvičení 1: http://www.trenink.com/index.php/2800
Cvičení 2: http://www.trenink.com/index.php/2805
Cvičení 3: http://www.trenink.com/index.php/2810
Cvičení 4: http://www.trenink.com/index.php/2823


Střelba po trojitém naražení

 

 

Cílem cvičení je naučit hráče postupnému útoku středem hrací plochy, který končí zakončením celé akce. Postupný útok je realizován formou jednoduché kombinace a několikrát opakovaných naražení, do kterých je zapojena čtveřice hráčů. 

Cvičení 1: http://www.trenink.com/index.php/2926
Cvičení 2: http://www.trenink.com/index.php/2936
Cvičení 3: http://www.trenink.com/index.php/2999


Zakončení středem

 

 

Cílem seriálu cvičení je naučit zakončujícího hráče přijmout přihrávku z hloubky pole, míč si narazí se záložníkem, uvolnit se náběhem na úrovni ofsajdového postavení, následně přijmout opakovaně finální přihrávku, navést si míč do zakončení a vstřelit branku. Nahrávající hráč musí dobře načasovat klíčovou přihrávku.

Cvičení 1: http://www.trenink.com/index.php/2893
Cvičení 2: http://www.trenink.com/index.php/2897
Cvičení 3: http://www.trenink.com/index.php/2916


Paralelní střelba s kombinací mezi panáky

 

 

Cílem cvičení je naučit zakončující hráče připravit si střeleckou pozici po jednodotekové kombinaci. Zakončení musí předcházet odpoutání se o bránícího hráče, uvolení se do prostoru a pak jednoduchá narážečka. Cvičení je vhodné zařadit do hlavní části tréninku, zvládnou ho hráči žákovské a dorostenecké věkové kategorie.


Cvičení 1: http://www.trenink.com/index.php/2716
Cvičení 2: http://www.trenink.com/index.php/2721
Cvičení 3: http://www.trenink.com/index.php/2877
Cvičení 4: http://www.trenink.com/index.php/2923


Proudová střelba v pomyslných trojúhelnících

Cílem průpravného cvičení je proudovou metodou zapojit co nejvíce hráčů v co nejkratším čase do jednoduché kombinace v trojúhelníku před vlastním zakončení bez bránících hráčů, hráči mají za úkol sehrát kombinaci na jeden dotek, přihrávky správně načasovat a zakončující hráč musí být při střelbě efektivní.

Cvičení 1: http://www.trenink.com/index.php/1149
Cvičení 2: http://www.trenink.com/index.php/1153 
Cvičení 3: http://www.trenink.com/index.php/1161 


Zakončení po zpětné přihrávce

 

 

Cílem cvičení pro útočníky je nácvik zpětné přihrávky od hrotového útočníka, jeho seběhnutí do hloubky pole a sklepnutí na křídelního nebo středového hráče, který přijme míč a navádí si ho do pokutového území, kde jednoduchou kombinaci zakončuje.

Cvičení 1: http://www.trenink.com/index.php/3015
Cvičení 2: http://www.trenink.com/index.php/3023
Cvičení 3: http://www.trenink.com/index.php/3030


Střelba v pětici 

 

 

Cílem střeleckého cvičení je naučit útočícího hráče správně načasovat náběh při finální přihrávce od druhého útočníka nebo od záložníka. Všichni hráči kteří se zapojují do kombinace se klamavým pohybem musí uvolnit o pomyslných bránících hráčů. V průběhu cvičení je klíčovou zakončující hráč, který se zapojuje do přípravné kombinace seběhnutím do hloubky pole a pak druhý útočník, který časuje finální přihrávku.

Cvičení 1: http://www.trenink.com/index.php/2965 
Cvičení 2: http://www.trenink.com/index.php/2982 
Cvičení 3: http://www.trenink.com/index.php/2993