Vytisknout
Trénink
Zobrazení: 10530

Seriál cvičení Časování přihrávek ve čtverci, který obsahuje tři varianty cvičení, je určen pro mládežnické týmy věkových kategorií od přípravek po mladší žáky. Všechny seriálové varianty je možné zařadit do předzápasového rozcvičení pro starší věkové kategorie, například pro starší žáky

Načasování přihrávek jsme se věnovali v cvičeních Nekonečné přihrávky na diagonále nebo Načasování přihrávky a náběhu, které bylo použito jako součást tréninkového rozcvičení FC Bayernu Mnichov.


Tipy na cvičení pro předzápasové rozcvičení:



Časování přihrávek ve čtverci (1.část)

Cílem cvičení je naučit hráče správně načasovat přihrávky do běhu na své rozběhnuté spoluhráče. Hráči bez míče musí reagovat na pohyb hráče s míčem a stejně dobře načasovat svůj náběh na jednoduchou přízemní přihrávku.


Časování přihrávek ve čtverci (2.část)

V průběhu druhého dílu se hráči s míčem zaměřují na správné načasování přihrávky, hráči bez míče na správné a plynulé načasování náběhu na tuto přihrávku.
 
Cílem cvičení je naučit hráče narazit si míč s nejbližším spoluhráčem a poté správně načasovat přihrávky do běhu na své rozběhnuté spoluhráče se kterým proběhla narážečka. Hráči bez míče musí reagovat na pohyb hráče s míčem a stejně dobře načasovat svůj náběh.

 

Časování přihrávek ve čtverci (3.část)

Třetí díl seriálu se stejně jako dva předchozí díly zaměřuje na správné načasování přihrávkya a plynulé načasování náběhu, navíc kombinace probíhá na třetího hráče.

V cvičení je cílem naučit hráče přihrát na střední vzdálenost a zapojit do kombinace třetího hráče, to vše s dobře načasovaným náběhem hráče i následné  přihrávky. Kombinace probíhá tím způsobem, že se musí pravidelně střídat krátká a dlouhá přihrávka.

 

Tipy na cvičení v herním prostoru čtverce 12x12 metrů:

 

 

TIP REDAKCE