Neaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnocení
 
 REDAKCE  Co přinesl druhý květnový týden na stránkách portálu fotbalových trenérů www.trenink.com? Muži v černém v Příbrami ukázali, že lze klesnout až pod samotné dno. Reakce vedení FAČR byla razantní a nekompromisní, ale i tak se jedná o neomluvitelnou ostudu.  
 
V pondělí jsme přinesli další cvičení z tréninkového procesu FC Bayernu Mnichov, druhé cvičení týdne bylo určeno mládežnickým trenérům na nácvik časování přihrávek pro rozcvičení, středa přinesla cvičení na překonání zformovaného obranného bloku a poslední taktický článek se věnoval systému 4:3:3.   
 
Cílem průpravného cvičení je nácvik kombinace na jeden dotek ve středním pruhu herního prostoru. Kombinace má za cíl připravit střeleckou pozici pro hráče nabíhajícího z hloubky pole. Je na zakončujícím hráči pro jaké se rozhodne zakončení. Může zakončovat prvním dotykem nebo po navedení míče do pokutového území.    
 
Cvičení je inspirováno cvičením trenéra Pepe Guardioly, tentokrát s důrazem na kombinaci čtveřice hráčů mimo křídelní prostory. Zakončující hráč provádí přímočarý náběh z hloubky pole.      
 
 
Časování přihrávek ve čtverci (2.část)
Cílem cvičení je naučit hráče narazit si míč s nejbližším spoluhráčem a poté správně načasovat přihrávky do běhu na své rozběhnuté spoluhráče se kterým proběhla narážečka. Hráči bez míče musí reagovat na pohyb hráče s míčem a stejně dobře načasovat svůj náběh.
 
Určeno pro mládežnické týmy věkových kategorií přípravek a mladších žáků, případně jako varianta předzápasového rozcvičení před utkáním pro starší věkové kategorie.    
 
 
Překonej posledního obránce (1.část)
Cílem cvičení je nácvik finální kombinace v útočné třetině třetině herního prostoru v prostoru před pokutovým územím, se zaměřením na uvolnění zakončujícího hráče, který do střelecké pozice nabíhá z hloubky pole a celou akci zakončuje střelbou ze střední vzdálenosti. 
 
 
Taktika: Předfinální kombinace v systému 4:3:3 (1.část)
Cílem cvičení je nácvik útočné kombinace v systému 4:3:3, která je zahájena vyvedením míče středem pole s následným přenesením do křídelního prostoru a tandemovým náběhem od středového hráče a centrem z tohoto prostoru na nabíhající hráče.
 
Cvičení se zaměřuje na kombinaci v systému 4:3:3 v útočné třetině herního prostoru.