Vytisknout
Tréninkové pomůcky
Tréninkové pomůcky
Zobrazení: 5333

Hodnocení uživatelů: 5 / 5

Aktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnocení
 

Tréninková pomůcka Přihrávkový oblouk, pro kterou se v angličtině používá název Passing Arcs, není žádný módním výkřikem posledních měsíců, ale naopak lety prověřená pomůcka, která může zpestřit především individuální trénink, případně úvodní část týmového tréninku.

Přihrávkový oblouk je nastavitelnou brankou určenou především pro nácvik přesnosti přihrávek, což je dovednost, kterou je třeba budovat a rozvíjet ve všech mládežnických věkových kategoriích.


Využití přihrávkového oblouku v tréninku?

Nácvik přenosti přihrávek v průběhu individuálního tréninku není jediný účel pro který lze přihrávkový oblou (branku) využít. Vedle přihrávání je tréninková pomůcka využitelná jako branka při hrách malého počtu hráčů 1:1, 2:2 nebo 3:3, případně v průpravných hrách, kde je třeba využít velkého počtu hráčů. Oblouk je možné využit při koordinačních a obratnostních cvičeních,ať už se jedná o slalomy, štafety nebostanoviště kruhového tréninku.


Kde je možné přihrávkový oblouk používat?

Přihrávkový oblouk se vyrábí v několika variantách, základní rozdělení lze provést dle místa použití. Varianta pro venkovní použití je umělohmotnou tyčí, která je na obou dvou svých koncích zakončena hrotem, určeným pro zapodnutí do země. Varianta pro použití v hale nebo tělocvičně je na obou svých koncích opatřeba stabilizačním prvkem, který umožní postavení na rovném, pevném povrchu.

 



Manipulace s tréninkovou pomůckou?

V obou případech použití je obrovskou výhodou nízká váha, snadná manipulace a instalace v herním prostoru. Pomůcky se velmi snadno přenáší jak na hřišti, tak z z tréninkového zázemí na hrací plochu, kde jsou pomůcky skladovány. V případě týmu mladších věkových kategorií je třeba dbát zvýšené opatrnosti při manipulaci u varianty pomůcky s hroty.

Závěr

Tréninkovou pomůcku se mi osvědčila především při individuálním tréninku pro dvojici nebo trojici hráčů. Prosnadnou a rychlou manipulaci spojenou s odolnosti je možné oblouky využívat jako malé branky. Zapicovací oblouky je možné zakoupit v zahraničí, tak v České republice.