Neaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnocení
 
 REDAKCE  Co přinesl první květnový týden na stránkách portálu fotbalových trenérů www.trenink.com? Liga mistrů i Evropská liga zná své finalisty a pouze Liverpool narušuje španělskou hegemonii. My jsme se s ohledem na druhou polovinu jarní části sezóny zaměřili na zakončení a rozvoj startovní rychlosti.  
 
Pondělní článek je pohledem do tréninkového procesu Atlética Madrid, druhé cvičení týdne bylo zaměřeno na nácvik křídelní akce po autovém vhazování, středa patřila proudovému zakočení po spolupráci s hrotovým útočníkem a poslední článek rozšiřuje baterii cvičení na rozvoj rychlosti.
 
Atlético Madrid: Centr z boku pokutového území (1.část)
Cvičení je určeno pro šest hráčů do pole a brankáře, prostorem je okolí pokutového území a cvičení je zaměřeno na závěrečnou kombinaci a finální přihrávku ze strany do pokutového území.
 
V cvičení hráče vedeme k rychlé jednodotekové kombinaci v okolí pokutového území s předfinální přihrávkou do boku pokutového území, následně hráči musí adresnou přihrávkou, centrem najít jediného nabíhajícího hráče, který se předtím zapojil do kombinace.  
 
 
Zakončení po uvolnění hráče z křídla (2.část)
Cílem průpravného cvičení je nácvik přijmutí přihrávky nebo autového vhazování z křídelního prostoru od autové čáry, jednodotekové kombinace, uvolnění zakončujícího hráče náběhem do volného prostoru, naražení s hrotovým útočníkem a zakončení akce střelbou ze střední vzdálenosti. 
 
V cvičení je nejdůležitější načasovaná výměna místa, dobré přijmutí míče a načasované naražení s hrotovým útočníkem.
 
 
Kombinace s hrotovým útočníkem (2.část)
Cílem cvičení je naučit hrotového, koncového útočníka přijmout míč po předchozí kombinaci v hloubce pole. Po předání míče podhrotovému hráči si hrotový útočník hledá prostor před brankou pro zakončení akce. Hráči si průběžně vyzkouší všechny činnosti a hráčské role. 
 
 
Rychlostní souboj 1:1 ve čtverci (4.část)
Cílem rychlostně-kondičního cvičení je rozvoj startovní a sprinterské rychlosti, koordinace, obratnosti na malém prostoru a nácvik soubojového chování tělo na tělo. Hráči musí v průběhu cvičení třikrát významně změnit směru běhu. 
 
Cvičení je znovu zaměřeno na změny směru běhu, tentokrát delší běžecké úseky.