Neaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnocení
 
 REDAKCE  Co přinesl druhý dubnový týden na stránkách portálu fotbalových trenérů www.trenink.com? Minulý týden Sparta Praha vypadla ve čtvrtfinále Evropské ligy se španělským Villarrealem a na www.trenink.com jsme se zaměřili na soubojové situace útočníka a obránce.
 
Prvním článkem týdne bylo cvičení určeno pro nácvik přijmutí míče u útočníků a zakončení akce, v úterý bylo publikováno jednoduché cvičení na přihrávky v kruhu, následovalo herní cvičení s překvapivým řešením 1:1 a závěrečné cvičení je nácvikem soubojového chování z pohledu bránících hráčů.
 
Zakončení po přijmutí míče zády k brance (5.část)
Cílem průpravného cvičení je naučit hráče přijmout na hranici pokutového území míč zády k brance soupeře, vyvést si míč do výhodné střelecké pozice mimo osu hřiště a individuální akci zakončit střelbou ze strany pokutového území. Hráči musí vyřešit tuto relativně jednoduchou situaci v rychlosti, bez ataku soupeře.
 
 
Přihrávkový ciferník (2.část)
Kruh je oblíbeným prostorem řady trenérůů pro organizaci jednoduchých cvičení na malém prostoru.
 
V průběhu průpravného cvičení je cílem, aby si hráči před tréninkovou jednotkou osvojili přihrávání, respektive naražení míče prvním dotykem a následné vyražení ve směru přihrávky. Okamžitě po odehrání hráči mění pozici, obíhají svého nejbližšího spoluhráče a vrací se na svou pozici.
 
 
Překvap a zakonči akci 1:1 (2.část)
Cílem je naučit hráče řešit situace jeden na jednoho v prostoru před pokutovým územím. Hráči musí využít moment překvapení, zaskočit soupeře a přímým navedením míče na branku se vyhnout bočnímu souboji jeden na jednoho a akci zakončit brankou. Bránící hráč reaguje na pohyb soupeře.
 
Hrači se musí musí naučit vzít na sebe zodpovědnost, aby podstoupili riziko neúspěšného souboje a akci zakončili po předchozím individuálním vedení míče.
 
 
Vyber si soupeře 1:1 (1.část)
Cílem cvičení je naučit hráče řešit a úspěšně vyřešit soubojovou situci jeden na jednoho v prostoru uvnitř pokutového území a zakončit akci vstřelením branky. Bránící hráč má možnost vybrat si útočícího hráče.
 
Cvičení je pro hráče i trenéry zajímavé tím, že bránící hráči si mohou vybrat útočníka, který proti obránci bude zakončovat individuální akci.