REDAKCE  Co přinesl přelom května a června na stránkách portálu fotbalových trenérů www.trenink.com? Trenér Vrba uzavřel nominaci a EURO 2016, reprezentace otočila přípravné utkání s Ruskem a Davida Vavrušku na lavičce Teplic vystřídal Daniel Šmejkal. My jsme začátek a konec týdne věnovali zakončení, ostatní cvičení byla zaměřena na kombinaci.
 
V pondělí jsme řešili situaci, kdy útočník musí překonat posledního obránce, druhý článek týdne byl určen jako nácvik kombinace pro šest hráčů, ve středu jsme se zaměřili na časování náběhu a přihrávek a na závěr týdne jsme se věnovali variabilnímu zakončení 1:1.
 
Cílem cvičení je nácvik kombinace trojice hráčů v útočné třetině herního prostoru v prostoru před pokutovým územím, se zaměřením na uvolnění zakončujícího hráče, který míč navádí do výhodné střelecké pozice a celou akci zakončuje střelbou ze střední vzdálenosti, případně navedením do pokutového území. 
 
"Efektiva řešení kombinace a zakončení v útočné třetině herního prostoru rozhoduje o tom, který tým bude úspěšný v utkání," říká autor cvičení.
 
 
Jednodoteková kombinace v pětiúhelníku (4.část)
Cílem cvičení je nácvik pro pětici hráčů se zaměřením na kombinaci na třetího, s důrazem na přijmutí míče od spoluhráče a jeho vyvedení mimo těžiště hry. o hráčích požadujeme správné načasování přihrávek a výběru místa po odehrání míče.  
 
Vedle přijmutí míče a jeho vyvedení se v cvičení zaměřujeme na kombinaci na třetího a následný pohyb bez míče. 
 
 
Časování přihrávek ve čtverci (3.část)
V cvičení je cílem naučit hráče přihrát na střední vzdálenost a zapojit do kombinace třetího hráče, to vše s dobře načasovaným náběhem hráče i následné  přihrávky. Kombinace probíhá tím způsobem, že se musí pravidelně střídat krátká a dlouhá přihrávka.
 
 
Vyber si soupeře 1:1 (2.část)
Cvičení si klade za cíl naučit hráče řešit a úspěšně vyřešit soubojovou situaci jeden na jednoho v prostoru uvnitř pokutového území a zakončit akci vstřelením branky. Bránící hráč má možnost vybrat si útočícího hráče a má výhodu, kdy útočící hráč musí provést krátké intenzivní vedení míče, které předchází souboji jeden na jednoho. 
 
Cvičení je pro hráče i trenéry zajímavé tím, že bránící hráči si mohou vybrat útočníka, který proti obránci bude zakončovat individuální akci.