Vytisknout
Vzdělávání trenérů
Zobrazení: 3604

Je celkem jedno, zda je slavíte jako svátky křesťanské, svátky jara nebo si jen prostě užíváte nejdelší prodloužený víkend v roce, každopádně Velikonoce jsou zde.  Přejeme Vám příjemný čas strávený s přáteli a v rodinném kruhu, bohatou pomlázku, dobrou náladu a také konečně to správné jarní počasí, které bude přát fotbalu.
 
Pro naše čtenáře jsme připravili velikonoční nadílku v podobě toho nejzajímavějšího, co v prvním čtvrtletí letošního roku na našich stránkách www.trenink.com vyšlo.

 
Leden

V prvním měsíce ledna jsme se zaměřili především na kondiční cvičení, jednalo se o stanoviště kruhového tréninku pro čtyři hráče Herně-kondiční kruhový trénink pro 4 hráče nebo pro tři hráče, kde jsme pokračovali například osmým dílem cvičení Herně-kondiční kruhový trénink s míčem. Stranou nezůstali ani kondiční cvičení pro skupinu hráčů nebo pro celý tým jako Aerobní vytrvalost s narážečkami nebo Kondiční vedení míče v prostoru. Nejčtenějším cvičením měsíce ledna bylo cvičení Tandemy v pětici, kde byl cílem nácvik výběru místa a načasování tandemového náběhu. 
 

Únor

V únoru jsme od kondičních cvičení přešli k cvičení, kde vedle kondice byl i rozvoj technicko-taktických atributů. Nejčtenějším článkem bylo hned ze začátku měsíce cvičení Přijmi míč a přesně přihraj, kde hráči pracují především na zpracování míče a na prvním kontaktu s míčem. Vyšlo první cvičení zaměřené především na zakončení Kombinace v trojúhelníku se zakončením. Jak v lednu, tak v únoru jsme se opakovaně zaměřili na průnikové přihrávky, zástupcem množiny cvičení je článek Průnikové přihrávky v pohybu. Rychlost vedení a ovládání míče jsme v několika variantách našim čtenářům nabídli v cvičení Vyražení, obratnost a ovládání míče.  


Březen

V měsíci, kde většina týmů zahajuje svou jarní část sezóny jsme se zaměřili především na kombinaci, střelbu a výběr místa. Navíc jsme se inspirovali v zahraničí a to jak u velkoklubů, tak v mládežnických akademiích. Cvičení Španělská kombinace v kosočtverci bylo zaměřeno na jednodotekovou kombinaci, pohyb bez míče a schopnost rychle reagovat na malém prostoru. Nezapomněli jsme ani na obránce, konkrétně v cvičení Obsazení nabíhajících hráčů při centru. Kombinaci záložníků a obránců jsme procvičovali ve čtvrté části cvičení Spolupráce na kraji hřiště. Inspirací nám byla i HET liga, konkrétně utkání FK Teplice s FC Zlín, ze kterého vznikla čtveřice cvičení Zakončení útočné akce křídelním hráčem.  
 

 
Nejlépe hodnocená video cvičení
 
1. místo


 

 
2. místo
 



 

3. místo

 

 
Chcete zdarma podpořit portál www.trenink.com? Bude vás to stát pár vteřin. Sdílejte články a videa na sociálních sítích, odebírejte náš kanál na YouTube a komentujte naše cvičení a přidávejte svoje zkušenosti.