Trenérsko metodický úsek FAČR na jaře roku 2015 pořádá pro zájemce z řad fotbalových trenérů kurz trenéra brankářů "A" licence FAČR. Místem konání tří bloků kurzu bude Praha.
 
Odbornými garanty a vedoucími kurzu jsou Petr Kouba a Antonín Plachý. Kurzu se mohou zúčastnit trenéři s platnou licencí "A" a vyšší nebo absolventi kurzu UEFA "B" licence, kteří zároveň prošli kurzem trenér brankářů "B" licence FAČR. 
 
Cena kurzu je stanovena na 8.000,- Kč. V ceně je zahrnut pronájem učebních prostor, hřišť, odměny lektorů a také učební pomůcky.
 
Termíny kurzu:
 
6.4. – 8.4.2015
4.5. – 7.5.2015
18.5. – 19.5.2015
 
Směrnice pro udělování trenérských licencí říká, že držitelé brankářské "A" licence mohou být oficiálně součásrí realizačního tými v 1. lize, s účinností od 1.1. 2014.Licence trenéra brankařů nenahrazuje funkci asistenta v 1 a 2. lize, pouze rozšiřuje tým licencovaných trenérů, kteří smí být oficiálně v zápisu o utkání se svou specializací.
 
V případě Vašeho zájmu o kurz zašlete do 28. 2. 2015 vyplněnou přihlášku na adresu TMÚ FAČR, Diskařská 2431/4, Praha 6 – Břevnov, 169 00 nebo elektronicky emailem na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..
 
Podrobnější informace budou zájemcům zaslány po evidenci přihlášek. Kurz bude otevřen v případě dostatečného počtu zájemců. Do kurzu bude přijato prvních dvacet zájemců. V případě vyššího zájmu se budou konat přijímací zkoušky.
 
V případě potřeby získání bližších informací, kontaktujte pracovníky TMÚ FAČR.